Mette Sigaard
Fredericias Teaters ny økonomidirektør Mette Sigaard til træder 1. april. Foto: Morten Kjærgaard

Det økonomisk betrængte Fredericia Teater har ansat en økonomidirektør.

Den første april tiltræder Mette Sigaard i det nye job.

Mette Sigaard kommer med mange års erfaring som økonomi- og personaledirektør på Odense Teater. Her arbejdede hun fra 2007-2018.

Til april træder hun ind på administrationsgangene på Fredericia Teater med præcis den forudsætning og pondus, som teatret trænger til lige nu.

Fredericia Teater leverede overskud i både 2016, 2017 og 2018. Men 2019-regnskabet gav et stort millionminus, og bevirkerede at teatret måtte gennem en større fyringsrunde.

Mette Sigaard har et indgående kendskab til ledelsesopgaven i et kunstnerisk hus. Men hun tager også betydelig erfaring i samarbejdet med offentlige tilskudsydere og teatrets øvrige samarbejdspartnere med sig.

Som uddannet cand. oecon fra Syddansk Universitet har Sigaard herudover en bestyrelsesuddannelse fra Aarhus BSS, samt en deluddannelse i jura fra Syddansk Universitet.

Som at komme hjem

​”Efter 11 fantastiske år på Odense Teater valgte jeg i 2018 at prøve nye udfordringer i medieverdenen.  Men muligheden for at vende tilbage i et sjældent udbudt og for mig særligt attraktivt job i scenekunstverdenen kunne jeg ikke lade passere, siger Mette Sigaard.

Hun ser det lidt som at komme ”hjem” igen.

”Selvom jeg ved, der er meget store økonomiske udfordringer på Fredericia Teater lige nu, ser jeg frem til sammen med hele holdet og bestyrelsen at finde de løsninger og det økonomiske setup, som skal til for at sikre det rette fundament under Fredericia Teaters succesfulde repertoire og ambitiøse planer”.

Teaterchef Søren Møller ser også frem til samarbejdet.

​”Jeg glæder mig usigeligt til at få en makker. Mit job er vokset proportionelt med teatrets vækst. Jeg har for længst erkendt, at det er nødvendigt og hensigtsmæssigt med flere i ledelsen”, siger han.

“Jeg ser det som en kæmpe gevinst for Fredericia Teater, at vi får ansat Mette som økonomidirektør. Mit job har altid været at bringe andre i spil der, hvor de er stærkest. Jeg er taknemmelig for nu at få personlige ressourcer frigjort, så det også kan gælde for mig”, siger Søren Møller.

På tegnebrættet et stykke tid

Bestyrelsesformand Gitte Lillelund Bech udtaler:

​”Det blev hurtigt tydeligt for mig, efter at jeg tiltrådte formandsposten i marts sidste år, at Fredericia Teater er vokset til en størrelse, hvor den eneste rigtige løsning er, at vi har en økonomidirektør, som vi også kender det fra andre danske teatre med tilsvarende omsætning.

Det har været på tegnebrættet et stykke tid fra bestyrelsens side, og jeg er super glad for, at vi har fundet det helt rigtige menneske til jobbet med Mette Sigaard. Jeg ser frem til, at vi får Fredericia Teaters økonomi og administration til at være på samme høje niveau, som vi har på og omkring scenen. Det fortjener Fredericia Teater.”

 

Tidligere artikelSKATTEØEN’s Jacob Spang Olsen: Musikken samler familien
Næste artikelVendsyssel Teater klar med kærlighedsdramaet Stormene