Ny online kanal for virtuelt teater

Revolver play, DET SPEJL DE KALDER DIG
Foto: Revolver Play, Det spejl de kalder dig, Østerbro Teater

Her i uge 7 har Østerbro Teater i samarbejde med Dansk Skuespillerforbund og Augustinusfonden lanceret en ny online teaterkanal for virtuelt teater, Revolver play. Vimeo-kanalen tilbyder f.eks. filmede sekvenser fra Stine Pilgaards roman METER I SEKUNDET (Gutkind 2020) og Christina Hagens nyskrevne tekst DET SPEJL DE KALDER DIG.

En ny vej til teateroplevelser

Kanalen lanceres i en tid, hvor corona har lukket ned for kulturen og står i vejen for scenekunstens udfoldelse. Publikum bliver derfor nødt til at finde nye veje til at genopleve teaterglæden.

”For teatret er Coronatiden blevet en tid, hvor vi må udforske vores muligheder og lege med nye udtryk og finde nye veje til at nå vores publikum. Og måske endda nå et helt nyt publikum”, siger direktør for Østerbro Teater Emmet Feigenberg.

På Revolver menes der, at det virtuelle teater også kan skabe muligheder for udvikling efter nedlukning er ovre.

”Med Revolver play undersøger vi hvilke digitale formater, teatret kan udvikle, så vi ikke kun laver erstatningsprodukter, men får noget nyt og kreativt med os ud af nedlukningens tid, når den en dag er forbi”.

Revolver er en del af Teater Republique, der stod bag Coronamonologerne, som havde tæt på 500.000 samlede visninger under den første nedlukning i foråret 2020. På Revolver er der en tro på, at teater i det digitale rum kan lykkes, når man har det rette team.

”Med en stærk tekst og en stærk skuespiller i centrum, med en bevidsthed om det visuelle udtryks muligheder, og med en formidlende instruktør som samler det hele, inviterer vi publikum med på en række ekspeditioner ind i et uopdaget land, hvor teatret og det digitale kan forenes på nye måder”, udtaler Emmet Feigenberg.

På Revolver play koster det 25kr. pr. streamet afsnit af teateroplevelserne.

Få adgang til virtuelt teater på Revolver play her

Previous articleALICE I EVENTYRLAND bliver gratis online-forestilling
Next articleFortælledysten StorySlam vender tilbage til Teater Katapult