Ny operasaga kombinerer børneteater med operaens forcer

Vølvens dom, Musikteatret SAUM,
FOTO: Vølvens dom ©Frida Gregersen

Til maj kan du opleve Musikteatret SAUM’s forestilling Vølvens dom, en nordisk operasaga for alle over 9 år. Teatrets vision er at forbinde de bedste elementer fra det danske børneteater med operaens forcer.

Fortællingen handler om Ragnarok og genopstandelsen og bliver en norsk-dansk-islandsk version af det mest kendte digt fra den nordiske mytologi. Her er verden er ved at gå under og menneskene råber om hjælp til Vølven. Hun har set det før og er træt af de dumme mennesker, som laver de samme fejl igen og igen. Hvorfor ikke bare overgive sig til Ragnarok? Men pludselig får hun en anden plan.

Vølvens dom er en operasaga om fremtidsangst og -håb. Den handler om vores klodes tilstand og vores muligheder for at komme ud af afmagten. Sagaen fortælles via billeder og musik i et genrekrydsede møde mellem det norske instrument hardangerfele, to klassiske musikere, en sanger og en skuespiller fra Danmark og Norge.

I spidsen for det kreative hold står den Reumert-nominerede islandske komponist Hugi Gudmundsson, og forestillingen bliver instrueret af Solveig Weinkouff. Vølvens dom opføres på Kultunariet i Haslev den 3. og 5. maj og på Aalborg Hovedbibliotek den 9. august. Du kan læse mere og købe billetter her.

Previous articleMusicalen ‘Seebach’ rykker ind i Musikhuset Aarhus med 31 forestillinger
Next articleAnmelderroste napoliromaner bliver til dansk teater