Ny solodanser i Den Kongelige Ballet

Wilma Giglio Den Kongelige Ballet
FOTO: Wilma Giglio. © Per Morten Abrahamsen

Det er fem år siden, der sidst blev udnævnt en solodanserinde i Den Kongelige Ballet. Men den historik sluttede lørdag aften, da balletmester Nikolaj Hübbe gik på scenen efter forestillingen Romeo og Julie og overraskede 27-årige Wilma Giglio med en flot tale, en stor buket blomster og den ærefulde titel som kongelig solodanser.

Om hvorfor det netop skulle være Wilma, siger Nikolaj Hübbe således:

”Wilma er et fuldstændig vanvittigt talent, og har en instinktiv drift og glæde for at arbejde med dans. Hun har gang på gang bevist over for publikum og over for sig selv, at de store opgaver hun har fået – Alice, Sylfiden, Odette/Odile, Julie, Sukkerfeen – dem magter hun og formår at bringe et dybt personligt liv til. Hun har en sjælden magi, når hun danser. Og en menneskelig udstråling, som får os alle sammen til at føle for og med hende i de forskellige hovedroller, hun portrætterer. Vi bliver simpelthen forelskede i hende.”

Oplev solodanserens magi for egne øjne

Hvis du vil opleve Wilma Giglios magi, kan du opleve hende som Julie i John Neumeiers smukke ballet Romeo og Julie. Se mere om forestillingen samt køb dine billetter her.

Fra d. 6. november er Wilma Giglio også aktuel i Giant Steps i Sharon Eyals værk Bedroom Folk. Du finder billetter her, hvor du også kan læse mere om forestillingen.

Previous articleFra spolebånd til streamingtjenester: Githa Lehrmann fortæller om 40 år som lydbogsindlæser og skuespiller
Next articleVerdens stærkeste pige sætter kulør på omverdenen i “Pippi Langstrømpe”