Ny uddannelse for talentudvikling åbner på Fyn

Gitte Gry Bech Ballesheim
FOTO: Gitte Gry Bech Ballesheim ©Knud Mortensen

Master i teater- og dramapædagogik, Gitte Gry Bech Ballesheim, skal stå i spidsen for Svendborg Scenekunstakademi, der bliver en ny 3-årig gymnasial uddannelse for Danmarks teatertalenter. Ballesheim har tidligere ledet Teaterbutikken i 19 år, en teaterskole for børn og unge i København, samt undervist og udviklet teaterprojekter og koncepter i det scenekunstneriske miljø de seneste 25 år.

Målet med uddannelsen er at skabe et levende scenekunstnerisk campus i Oure og Svendborg, hvor der arbejdes strategisk og målrettet med talentudvikling. Det er skolerne i Oure og BaggårdTeatret, der er gået sammen om at skabe den nye uddannelse med base på Oure Kostgymnasium. Ballesheim udtaler i forbindelse med sit nye job:

“Jeg glæder mig til sammen med Skolerne i Oure og BaggårdTeatret at sende de unge, aspirerende scenekunstnere ud på en opdagelsesrejse i krop og sind og byde dem ind i det scenekunstneriske laboratorium. Akademiet bliver rammen om deres rejse ind [i] teatrets og dramaets verden – guidet af de bedste undervisere.”

Previous articleUgens salgstal fra Broadway
Next articleGratis kulturfestival opfører tre ungdomsforestillinger