Nye tal fra Scenit: De unge går mere i teatret

SKAM
FOTO: Fanny Bornedal og Jonathan Stahlschmidt ©Aveny-T

Nye tal fra Scenit viser, at de små og mellemstore storkøbenhavnske teatre kan fremlægge flotte tal for deres billetsalg efter en afsluttet sæson 17/18. Tallene viser, at billetsalget med rabat slår alle rekorder, og særligt salget af ungdomsbilletter (13-25 år) er støt stigende.

De flotte salgstal skyldes, at flere af teatrene har ændret deres repertoire og de seneste sæsoner har turdet satse på teateroplevelser, som har været målrettet det unge publikum. Desuden har teatrene sat flere forestillinger på programmet, som de unge kan relatere til.

For eksempel ændrede Aveny-T strategi i 2017, da teaterdirektør Jon Stephensen proklamerede, at teatret skulle være Københavns nye ungdomsteater. Aveny-T satsede derfor sidste år på en teateropsætning af den norske ungdomsserie SKAM, hvilket viste sig at begejstre det unge publikum. Til september viser teatret SKAM 2, der er en opsætning af seriens 2. sæson. Læs mere her.

En anden teatersucces fra sæson 17/18 er Hils din Mor og Teater Vestvoldens version af den svenske kultfilm Fucking Åmål. Forestillingen vandt til Årets Reumert 2018 prisen for ’Bedste Børne-/Ungdomsforestilling, og den skal spille på Folketeatret til foråret 2019.

Generelt blandt teatrene er det en langsigtet indsats, at de fremadrettet vil satse på det unge publikum. God rabatstruktur og et stigende udbud på ungdomsteater vækker teaterinteressen for de unge.

Previous articleDansk teatersucces rykker til Sydney Opera House
Next articleKom bag om kulisserne på Det Kgl. Teater i ny podcastserie