Nye ansigter i Aarhus Teaters bestyrelse

Foto: Aarhus Teater

Kulturminister Joy Mogensen har netop udpeget  fondsdirektør for Poul Due Jensens Fond Kim Nøhr Skibsted som ny bestyrelsesformand for Aarhus Teater. Samtidig indtræder Anna Lund, direktør for FOOD Aarhus og Food Festival, også som nyt medlem af den midtjyske landsdelsscene. Den nye bestyrelse tiltræder 1. januar 2021.

Kulturministeren om den nye ændring i bestyrelsen

Joy Mogensen udtaler sig om ændringen i bestyrelsessammensætningen, der foruden Aarhus Teater også gælder Odense Teater, Aalborg Teater, Den Jyske Opera og Folketeatret:

“Både nye kræfter og garvede bestyrelsesmedlemmer for fem store teatre har sagt ja til at være med, når teatrene skal videre på deres færd ud at nå nye publikumsgrupper med skønne scenekunstoplevelser. Hver især har de gode kompetencer med sig, som de er villige til at sætte i spil for at gøre teatrene til endnu stærkere medspillere i det danske samfund.

Samtidig vil jeg gerne takke de medlemmer, som nu træder ud af bestyrelserne, for det arbejde og engagement, de har lagt til gavn for teatrene de seneste fire år.”

Kim Nøhr Skibsted og Anna Lund

Kim Nøhr Skibsted og Anna Lund erstatter henholdsvis Henning Kærsgaard, der har været formand de seneste 4 år og direktør for teatret fra 2008-2016, og Laura Hay, der har siddet som næstformand fra 2016-2020. Den nye bestyrelse konstituerer sig ved førstkommende lejlighed i det nye år. Kim Nøhr Skibsted udtaler:
“Kulturminister Joy Mogensen har beskikket mig som ny bestyrelsesformandfor Aarhus Teater. Det er mig en stor ære og glædelig overraskelse. AarhusTeater er landets største landsdelsscene, et kulturelt kraftcenter, en enestående arkitektonisk perle og et fantastisk samlingssted for dygtige, kompetente og kunstneriske mennesker, der giver gæsterne overraskende og uforglemmelige oplevelser. Er vild med det sted. Jeg glæder mig selvsagt til opgaven og samarbejdet.”
Foto: Poul Due Jensens Fond

Aarhus  Teaters bestyrelse ser således ud fra 1. januar 2021:

  • Kim Nøhr Skibsted, Fondsdirektør for Poul Due Jensens Fond (fmd) (Ny)
  • Anna Lund, direktør for FOOD Aarhus og Food Festival (Ny)
  • Janicke Branth, Teaterkonsulent og underviser i teaterhistorie og dramaturgi
  • Thomas Eisenhardt, kunstnerisk leder af Åben Dans Roskilde
  • Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Byråd
  • Kira Stochholm Exe, makeupartist og maskemager ved Aarhus Teater(genudpeget)
Previous articleKommer snart: Re(w)Rite!
Next articleEventyrteatrets kostumedesigner inviterer til tekstilworkshop