Nye tal fra Danmarks Statistik: Publikum vælger teatret til

Danmarks Statistik, nye tal, publikum vælger teatret til, TIO, statstøttede teatre
FOTO: Det Kongelige Teater, Gamle Scene ©Jens Lindhe

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at flere har fundet vej til statsstøttede teatre i sæsonen 2016/17 i forhold til året før. Ifølge Teatrenes Interesseorganisation (TIO) er dette en vigtig nyhed.

I marts i år åbnede kulturminister Mette Bock nemlig op for debatten om, hvorfor de statsstøttede teatre ikke oplever samme stigende publikumstilgang som andre kunstformer. Den 11. april 2018 kom Danmarks Statistik så med tal, der tegner et mere positivt billede af det danske teaterpublikum. De statsstøttede og statsligt godkendte teatre har nemlig oplevet en stigning på 261.213 tilskuere fra sæson 2015/16 til 2016/17.

De nye tal skal ses som led i en generel udvikling på scenekunstområdet, mener Johanne Prahl, direktør for organisationen Scenit:

“Teatrene byder på et nærvær og en autenticitet, som mange længes efter i den digitale tidsalder – og det tager publikum til sig. Teatrenes flotte besøgstal viser også, at teater er for alle, og at tidligere tiders fordomme om den grånende teatergænger gøres til skamme.”

Stigningen af publikummer skal ses i sammenhæng med, at der har været 310 flere opførelser end sidste år på de statsstøttede teatre. De kommercielle scener har derimod haft færre produktioner og opførelser end sidste år, hvorfor der også naturligt er færre tilskuere til den type teater i år.

Previous articleOplev når litteratur og scenekunst forenes på Husets Teater
Next articleKom til SWOP FESTIVAL – international dansefestival for børn og unge