Foto © Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst og Udviklingsplatformen for Scenekunst

Med et nyt initiativ ønsker Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst i samarbejde med Udviklingsplatformen for Scenekunst at løfte den frie scenekunsts muligheder for synliggørelse og netværksdannelse. Både overfor potentielle samarbejdspartnere og aftagere i hele landet, men også for publikum, så den frie, nyskabende scenekunst når ud til borgere i hele landet.

Mulighed for et ekstra boost

Gennem et Open Call får de frie projektstøttede kompagnier og scenekunstnere, der har fået deres forestilling optaget i garantiordningen for 2022/23, mulighed for at få et ekstra boost til at få deres forestillinger på turné i Danmark. Det nye program giver 10 udvalgte frie kompagnier og scenekunstnere mulighed for at deltage i Teaterseminaret i Silkeborg d.19.-21. november gennem økonomisk dækning af deltagelse og ophold, tilskud til transport, en kvalificerende workshop, en bemandet fælles stand og samlet pitch session m.m. på årets Teaterseminar.

Udvalgsleder for Projektstøtteudvalget for Scenekunst Lars Seeberg siger: ”Vi kan se, at selv med de eksisterende ordninger for at få scenekunst ud i landet, så kniber det for det frie felts
scenekunstforestillinger med synligheden, og vi vil gerne have en større udbredelse af disse forestillinger. Langt de fleste af det frie felts forestillinger viser nemlig de nyeste og mest interessante tendenser inden for alle scenekunstens genrer, og det skal ingen snydes for. Vi håber derfor, at flere borgere får mulighed for at møde det frie felts forestillinger på landets scener.”

Vil gøre kunsten tilgængelig i hele landet

”Et af de vigtige formål med det danske kunststøttesystem er at sikre, at kunsten bliver tilgængelig for borgere i hele landet. Derfor er det vigtigt, at den mere smalle scenekunst bliver
synliggjort også i de fora, hvor forestillinger købes af teatre og teaterforeninger. Erfaringerne viser, at publikum gerne vil se en bred variation af scenekunst og har mod på at prøve noget nyt, – men det kræver, at kunsten kommer til et sted i nærheden af hvor de bor. På Udviklingsplatformen for Scenekunst er vi derfor meget begejstrede for, at Statens Kunstfond støtter op om at få flere fra det frie scenekunstfelt synliggjort på det årlige Teaterseminar, og vi glæder os til at være med til at sikre en endnu større variation i udbuddet til landets scener og dermed publikum”, siger leder af Udviklingsplatformen for Scenekunst Mikkel Harder.

Programmet er støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalget for Scenekunst, som også
står for udvælgelsen blandt ansøgerne. Udviklingsplatformen er initiativtager til og operatør for programmet.

Tidligere artikelMusikalsk forestilling til himlens fugle
Næste artikelKom til vandring på grænsen mellem liv og død på Nordre Kirkegård