Husets Teater har ansat nyt ledende makkerpar

NYT MAKKERPAR TIL AT LEDE HUSETS TEATER
Foto: Miriam Abigail Thalmay Brandt

Agnete Krabbe er valgt som administrativ chef og kunstnerisk producent på Husets Teater. Sammen med kommende teaterchef Liv Helm skal de føre teatret videre fra sæson 2021/2022.

I efteråret 2020 kunne Husets Teaters bestyrelse melde ud, at den prisvindende instruktør Liv Helm overtager stillingen som teaterchef fra næste sæson. Sammen med hende på lederposten er Agnete Krabbe nu valgt som administrativ chef og kunstnerisk producent. De tiltræder officielt fra 1. august 2021 og skal sammen stå for den kunstneriske produktion af husets forestillinger samt skabe nye stærke samarbejder.

Om Liv Helm 

Liv Helm er uddannet instruktør fra Den Danske Scenekunstskole i 2015. Allerede som studerende grundlagde hun udviklingsscenen HAUT, som hun har været med til at lede indtil nu. Liv er et kendt ansigt på Husets Teater. Her har hun bl.a. instrueret OG NU: VERDEN i 2016, som hun modtog Talentprisen ved Årets Reumert for. Senere samme år modtog hun Teaterkatten, der uddeles af foreningen Danske Teaterjournalister. I både 2017 og 2019 blev hun tildelt den årlige præmiering af Statens Kunstfonds legatudvalg for scenekunst. Ved Årets Reumertuddeling i 2020 modtog hun prisen for Årets Musikforestilling og Musical for Brøgger på Østerbro Teater. Senest har Husets Teaters publikum kunnet opleve hendes iscenesættelse af LILLE EYOLF i 2020.

Om Agnete Krabbe

Agnete Krabbe er uddannet fra Institut for Kunst- og Kulturvidenskab. Desuden har hun en diplomuddannelse som Kunst- og kulturleder fra Odsherred Teatercenter i 2013. Hun kommer fra en stilling som producent på Malmø Stadsteater. Før dette var hun forretningsfører og producent på Mungo Park Kolding (nu Kolding Egnsteater). Agnete har arbejdet som freelancer med både musikdramatik, opera, ny dansk dramatik, børneteater og international performance på teatre og festivaler i hele landet.

Jeg ser frem til at arbejde sammen med Liv og de ansatte på Husets Teater om at bygge videre på en stolt tradition for at arbejde ambitiøst og undersøgende med scenekunst. Jeg har stor respekt for Liv og hendes måde at arbejde på, og jeg er overbevist om, at vi sammen kan løfte Husets Teater og kunstneriske niveau videre med fokus på fortsat at præsentere store talenter og legender inden for skuespilkunsten. Jeg glæder mig desuden til de tværfaglige og tværinstitutionelle samarbejder, som vi kommer til at fokusere på i den kommende periode,” fortæller Agnete Krabbe om det fremtidige samarbejde.

Et hjemsted for scenekunstnere og kompagnier

Husets Teater skal indgå i et samarbejde med Den Frie Udstillingsbygning om at udvikle og præsentere forestillinger og værker i feltet mellem teater, performance og billedkunst. Det sker på en fireårig bevilling fra Statens Kunstfond. Statens Kunstfond udnævner de to kulturinstitutioner til at være hovedstadens kuraterede gæstespilsscene. Allerede fra næste sæson vil teatret tilknytte udvalgte kompagnier for en længere periode. Her kan scenekunstnere udvikle deres forestillinger og metoder i tæt samarbejde med teatret. Samtidig kan de være med til at styrke synligheden af scenekunsten over for nye publikumsgrupper.

Om fremtiden udtaler Liv Helm og Agnete Krabbe:

”Det er lige sådan et program for samtidens eksperimenterende scenekunst, vi drømte om fandtes, da vi selv flyttede til København og var unge kunstinteresserede. Vi glæder os til at blive en slags rugekasse for kompagnier, så vi i fremtiden har flere stærke kompagnier i dansk teater. Det vil være sejt, hvis vi om en årrække kan sige, at vi har været med til at skabe et økosystem for kompagnier, der udvikler scenekunsten og skaber fantastiske forestillinger i både ind- og udland.”

Læs mere om det nye makkerpar her

Previous articleMIT NAVN ER GRETA får verdenspremiere på Aveny-T
Next articleTeatret Svalegangen udvider projektteam på UNITED CHANGE