Dansehallerne og Betty Nansen Teatret har indgået et helt nyt samarbejde, som går under navnet DANSEHALLERNE X BETTY. I september og oktober kulminerer dette nye samarbejde i otte danseforestillinger, talks og meget mere.

Betty er forført af dans som kunstform og kunsternerisk sprog. Derfor er de begejstrede for samarbejdet. Programmet er kurateret af Dansehallerne og er for alle – lige fra spædbørn til dem der ønsker at opleve det aller nyeste indenfor moderne dans.

På Bettys Youtube-kanal kan man få en introduktion til dans som kunstform og til selve forestillingerne, som indgår i programmet. Direktør for Dansehallerne, Daniel Andersson, svarer i disse videoer på helt basale spørgsmål om dans stillet af BETTYs kunstneriske leder Elisa Kragerup. Se video ovenfor produceret af Tine Reingaard / Tiny Tear.

Udvalgte forestillinger

MANUAL FOCUS og 50/50

Den 15.-18. september kan man opleve Mette Ingvartsen to første forestillinger MANUAL FOCUS og 50/50 i et unikt dobbeltprogram, som viser hvor det hele startede for den danske stjernekoreograf. I sine tidligere værker undersøger Ingvartsen affekt, anerkendelse og sansning i forbindelse med repræsentation af kroppen. Forvent en modig og nærværende performance med et ærligt og naturligt forhold til den nøgne menneskekrop.

PANFLUTES AND PAPERWORK

I duetten PANFLUTES AND PAPERWORK undersøger koreograf Ingrid Berger Myhre og komponist Lasse Passage forholdet mellem dans og musik.

Titlen på duetten henviser til kontrasten mellem det våde og det tørre: På den ene side panfløjten, legende og lidenskabelig; på den anden side papirarbejdet, som refererer til notation og bureaukrati. I spændingen mellem disse tilstande udfordres slidte konventioner i den velkendte koreograf-komponist-konstellation. Duetten kan opleves den 11. og 12. september.

CHEERS

Den 1.-3. oktober går seks kvinder på scenen med hvirvlende pompoms i CHEERS. I forestillingen hyldes og fordrejes Cheerleading og dens uforudsigelige kraft. I CHEERS leges der musikalsk og forvrængende med genrens udtryk, æstetik og bevægelsessprog: Geometriske formationer forvandles, når de skabes liggende fremfor stående. Klokkespil mikses med den insisterende heppen, der bølger fra hvisken til brølen med budskab om handling. Makkerparret Helgebostad / Rueslåtten står bag denne norske prisbelønnede danseforestilling.

Læs mere om DANSEHALLERNE X BETTY og alle forestillingerne her.