Hal 6 på Copenhagen Contemporary. Foto: Martin Marinov

Den 1. marts 2021 flytter en betydelig del af Dansehallernes aktiviteter ind i én af Copenhagen Contemporarys store haller på Refshaleøen. Publikum kan se frem til en række forestillinger med dans og koreografi som omdrejningspunkt på Copenhagen Contemporary. Samarbejdet strækker sig over perioden 1. marts til 31. december 2021. Der vil løbende blive annonceret en række fælles aktiviteter, både publikums- såvel som brancheorienterede.

Win for dansen, win for kunsten, win for publikum

Selvom COVID-19 har skabt mange udfordringer for kulturlivet, har pandemien også givet anledning til at fokusere på, hvordan man skaber de bedste vilkår for kunstnerisk og institutionel udvikling. Dette er essensen af det fælles projekt mellem Dansehallerne og Copenhagen Contemporary, mener direktør for Copenhagen Contemporary, Marie Nipper:

“Ved at skabe et fysisk kollektiv mellem Dansehallerne og Copenhagen Contemporary på Refshaleøen får vi som institutioner mulighed for at lære af hinanden, inspirere hinanden og ikke mindst udvikle fællesprojekter, der tager højde for den tværfaglighed og krydsbefrugtning, der finder sted mellem dansen og billedkunstner i disse år”.

Dansehallerne tænker strategisk for at opfylde deres vision.

Dansehallernes vision er at højne statussen for dans og koreografi som kunstform i Danmark. Vi sikrer vigtige strategiske samarbejder for at opnå dette. Betty Nansen Teatret er en sådan partner, og vi har nu den store fornøjelse at begynde et strategisk arbejde med én af Danmarks vigtigste og mest relevante organisationer inden for samtidskunst. Helt ærligt gav samarbejdet sig selv, da vores programmer og interesser konstant krydses. Det er naturligt, at vi nu er en del af en konstruktiv dialog. Win for dansen, win for kunsten, win for publikum. Win, win og win”, fortæller Danjel Andersson, direktør og kunstnerisk leder for Dansehallerne.

Samarbejdet finder sted i Copenhagen Contemporarys Hal 6.