Nyt syn på kulturradikalisme tages op i ‘Fritz Hansen Folket’

Fritz Hansen Folket, Mungo Park, teater, kulturradikalisme
FOTO: Marianne Mortensen ©Mungo Park

Fra den 8. maj er Mungo Parks forestilling Fritz Hansen Folket aktuel på Betty Nansen Teatret. Her er der fokus på de kulturradikale – dem der i mere end hundrede år har skrevet vores litteratur, udviklet vores medier og designet vores møbler. Titlen på forestillingen refererer til møbelfirmaet Fritz Hansen, der producerer de anerkendte danske designermøbler, bl.a. fra Arne Jacobsen.

Forestillingen handler om, at vores syn på kulturradikalister har ændret sig, og de bliver nu kaldt pladderhumanister, bedrevidende og verdensfjerne. Det er kulturradikalister som Brandes-brødrene, Poul Henningsen, Klaus Rifbjerg, Politikens chefredaktører, arkitekter, musikere og forfattere, der bliver fremført i forestillingen. Det store spørgsmål bliver: Kan fordums storhed generobres, eller er vi vidne til landets sidste humanister?

Fritz Hansen Folket er en fri fortolkning af den kulturradikale danmarkshistorie og hele Mungo Parks ensemble er samlet og spørger, hvem Fritz Hansen-folket er i dag. De medvirkende er hhv. Marianne Mortensen, Henrik Prip, Anders Budde Christensen, Mads Hjulmand, Nana Morks og Jonas Munck Hansen. Du kan læse mere om forestillingen og finde billetter her.

Previous articleOpera Hedeland opfører Donizettis tragedie med prisvindende instruktør
Next articleKultmusical ‘The Rocky Horror Show’ kommer til Aarhus Teater