Nyt tilbud om teaterundervisning for unge i Valby

Unge V, Teater V
FOTO: UNGE V. © Teater V

Teater V vil give unge mulighed for, at komme bagved og foran kulisserne, når de starter et nyt undervisningsforløb – helt tæt på det professionelle teatermiljø.

Unge V er et teaterundervisningstilbud, hvor unge mellem 13 og 17 år undervises i scenekunstneriske udtryk, skuespiltræning og teknikker, improvisation og ensemblespil. Her får de unge en smagsprøve på det professionelle teatermiljø og bliver en del af et fællesskab med andre unge.

Deltagerne får redskaber, erfaring og viden, der styrker det sceniske udtryk. De vil få undervisning af professionelle teaterundervisere fra Teater V. Forårsæsonen afsluttes med en fælles forestilling.

“Unge V er første skridt på vej mod endnu mere lokal involvering og forankring af vores lokale teater i Valby. Vi håber, med tiden, at kunne hjælpe endnu flere unge mennesker til at få øjnene op for teaterkunstens kvaliteter og virkemidler og at disse også kan bruges og gøre en forskel for dem, i deres egen hverdag,” fortæller teaterdirektør Pelle Koppel om projektet.

Fællesskab i fokus

”De der tilmelder sig, behøver ikke at have gået til teater før. Jeg bruger den første seance til at lærer den enkelte elev at kende og tager derefter udgangspunkt i det, de kommer med,” siger skuespiller- og teaterpædagog Gitte Gry Bech Ballesheim, som bliver primær underviser på Unge V. 
 
For Gitte Gry er fokus nemlig på udvikling og fællesskab: ”For mig er det vigtigste, at de deltagende unge kommer med vilje til at ville lære og er med på, at udviklingen kun sker ved et fælles bidrag. Deltagerne vil hurtigt se egen fremskridt og mærke et stærkt fællesskab,” fortæller hun.
 
Undervisningsforløbet vil foregå hver tirsdag fra kl. 17- 20 og vare fra den 4. januar til den 31. maj 2022. Tilmelding kan ske her.

Previous articlePROLOG LAB: Nyt gratis workshopforløb for unge på HamletScenen
Next articleMomentum ansætter ny kunstnerisk lederskab for sæson 22/23