Nyt tiltag på Østerbro Teater: Klar med aktuelle Coronamonolger

Østerbro Teater lader ikke Corona-krisen dæmpe kreativiteten. Her har man tværtimod sat et nyt projekt i gang, der skal reflektere over krisen virtuelt. Projektet hedder Coronamonologerne. Som navnet antyder vil det bestå af en række skarpe monologer, som med udgangspunkt i Corona-situationen bliver fortolket af en bred vifte af skuespillere, og sendt ud på de sociale medier.

Det første såkaldte monodrama med titlen “Tak for sidst, Shithead”  er lagt ud i dag. Videoen kan ses herover.

Teaterdirektør Emmet Feigenberg siger i en pressemeddelelse, at flere vil følge i den næste tid.

Vi har bedt et antal forfattere, dramatikere og lyrikere om at skrive hver sin korte monolog, som reflekterer coronakrisen og spejler det drama, vi alle er midt i”, siger Emmet Feigenberg.

Monologerne bliver fortolket af en række skuespillere, som isoleret i deres hjem indspiller dem på deres egne smartphones, tablets eller lignende. Østerbro Teater modtager så de kunstneriske hjemmevideoer, og sender dem videre ud i verden.

“Også i undtagelsestilstand er teatrets fortælling vigtig ..”

“Vi håber at verden vil tage godt imod disse korte værker. De er en gave, og tilsammen er de slet og ret et udtryk for troen på teatret. Vores tro på at mødet mellem en fortælling og et publikum altid er en uundværlig del af vores fællesskab – også i en undtagelsestilstand, som den vi lever med nu”, siger
Emmet Feigenberg, der er direktør for Østerbro Teater (Østre Gasværk Teater, Teater Republique og Revolver)

Coronamonologerne er bl.a. skrevet af  Christina Hagen, Madame Nielsen, Jokum Rohde og Thomas Korsgaard, og de vil blive fremføret og indspillet af skuespillere som Ida Cæcilie Rasmussen, Ellen Hillingsø, m.fl.

Monologerne er blevet udvalgt og redigeret af Klaus Rothstein, Rikke Hedeager og Emmet Feigenberg.

Man kan læse mere om ØstrerbroTeater og Coronamonlogerne her.

 

 

Previous articleGlæde på Bornholm: Ny egnsteateraftale godkendt
Next articleBellevue Teatret sender daglige historier fra Kardemomme By