Odense Teater direktør Jens August Wille stopper

Jens August Wille
Odense Teaters direktør Jens August Wille. Foto: Odense Teater.

Odense Teater skal have ny teaterdirektør.

Jens August Wille har meldt ud, at han ikke ønsker at fortsætte fire år mere på posten på Odense Teater, når teatersæsonen slutter i sommeren 2021.

– Det har været en spændende tid som direktør med mange nye tiltag fra teaterets side blandt andet på børne-og ungdomsområdet.  Vi har haft publikumsinddragende borgerscene-forestillinger, nye musicals og dansk dramatik på de store scener, siger Jens August Wille i en pressemeddelelse.

Det er kutyme i branchen, at en kommende teaterdirektør har indflydelse på det repertoire, der lægges for den sæson, der tiltrædes. Selv om beslutningen meldes ud allerede nu er der ingen tvivl om, at Jens August Wille har fuld energi til den kommende sæson.

“Følger sæsonen helt til dørs”

“Jeg glæder mig meget til at præsentere det nye – og mit sidste – repertoire for sæson 20/21. Jeg har stor lyst til at følge min sæson helt til dørs. I det kommende år vil jeg desuden samarbejde tæt med den kommende direktør, og forsøge at hjælpe med det, jeg nu kan”, siger teaterdirektøren.

Vikarierende formand, næstformand Karsten Wind Meyhoff for Odense Teater, ved det bliver en udfordring at finde en ny teaterdirektør med lige så stærke kunstneriske kompetencer som Jens August Wille.

Succesfuld direktørperiode

I Jens August Willes direktørperiode har Odense Teater modtaget en lang række priser – bl.a. en Reumert for bedste forestilling i 2016. Han har stået for et alsidigt repertoire, der årligt har trukket omkring 100.000 gæster i teatret. På trods af besparelser på det offentlige tilskud er det lykkedes teatret at bevare den høje kvalitet.

Jens August Wille har været tilknyttet Odense Teater som iscenesætter og dramaturg siden 1999. Han var rektor for Skuespillerskolen ved Odense Teater (2005-2011) før han tiltrådte som direktør for teateret i 2013.

Han vender efter sommeren 2021 tilbage til sit tidligere virke som scenekunstner.

Man kan se mere om Odense Teaters repertoire her

Previous articleCharlie og Chokoladefabrikken indtager Aarhus og Gasværket
Next articleTHE FEMALE GAZE kommer til Aarhus