Klassikere og magisk juleeventyr i Odense Teaters nye sæsonprogram

Pressefoto © Odense Teater

Odense Teaters sæsonprogram 2019/2020 byder på over 20 forskellige forestillinger med alt lige fra kendte klassikere, et smukt juleeventyr for hele familien, mystiske gåder, samtidsdramaer og en lang række populære gæstespil med anerkendte skuespillere.

Tre store klassikere på Store Scene

På Odense Teaters Store Scene vil man i den kommende sæson opleve Danmarkspremieren på Den Store Gatsby – F. Scott Fitzgeralds anerkendte, litterære værk, som præsenterer en fængslende mareridtsfortælling om bagsiden af den amerikanske drøm. Læs mere om forestillingen i vores nyhed her.

Herudover inviterer Odense Teater til en fest med glamrock og plateausko, når Richard O’Brien The Rocky Horror Show drager mod det fynske. Det bliver en djævelsk underholdende hyldest til science fiction og morsomme b-gyserfilm. Læs meget mere i vores nyhed her.

William Shakespeares Helligtrekongersaften slår også vejen forbi Store Scene, når Odense Teater puster lyt liv i den klassiske Shakespearekomedie. Det bliver et begærligt drama med skæve karakterer, kvindelig forklædning og morsomme kærlighedsintriger.

Teater for hele familien

Årets hele store juleforestilling på Store Scene bliver Snefald, som er et musikalsk og hjertevarmt juleeventyr om at finde sig selv, og føle sig hjemme, hvor man er. Julefortællingen stammer fra den norske jule tv-serie Snøfall, som blev sendt i 2017, og Odense Teater er nu klar til at sætte deres præg på den skønne julefortælling om Selma, som har et helt specielt ønske til julemanden.

December bliver i den grad julehygge for hele familien, når klassikeren Skønheden og Udyret spiller i Teatersalen (Odeon). Odense Teater præsenterer en helt ny teaterversion, som dog stadig indebærer fortællingen om, at man ikke skal skue Udyret på hårene og Skønheden på skønheden – og at kærligheden naturligvis overvinder alt. Læs mere i vores nyhed her.

Gribende og morsomme fortællinger i Teatersalen

Teatersalen i Odeon bliver i denne sæson fyldt med latter og gribende fortællinger om livet. Først med komedien Den mystiske sag om hunden i natten, som handler om at overvinde sin største frygt. Herefter den kulsorte tragikomedie Tyvene, hvor man følger 12 udkantsskæbner der leder efter en mening med livet.

Værkstedet fyldes med samtidsdramaer og dokumentariske fortællinger

Til september spiller Hvis jeg bliver gammel, som omhandler det at blive ældre, og spørgsmålet om lysten til at leve evigt. Hernæst kan det groteske samtidsdrama Peggy Pickit ser Guds ansigt opleves på Værkstedet. Forestillingen omhandler et menneskes evige trang til at redde verden, selvom det næsten er umuligt at redde sig selv. Til februar skal vi forbi den populære kanal YouTube i forestillingen Influencer Influenza, som omhandler nutidens unges trang til at bruge YouTube som pandoras æske. Forestillingen Markedet (er ikke noget sted) undersøger forholdet mellem mennesker og markedskræfterne, og stiller dybdegående samfundsspørgsmål som ‘er der overhovedet et samfund efter kapitalismen?’

Flere gæstespil med anerkendte skuespillere

Folketeatret lægger vejen forbi med fire forskellige forestillinger. Først og fremmest det klassiske eventyr Skatteøen, som gæster Store Scene til marts. Hernæst spiller den dygtige skuespiller Iben Hjejle en usædvanlig videnskabskvinde, som møder Niels Bohr – spillet af Jesper Lohmann. De mødes i den stærke kvindefortælling Jordens Indre. Peter Schrøder og Kurt Ravn spiller to ældre herrer, der nægter at give op, selvom det egentlig er for sent i komedien 2 på tur, og sidst – men ikke mindst, gæster musikeren Søren Huss Teatersalen med en dramatisering af sit dystre og smukke album Troen og Ingen. Der er mange flere gæstespil på programmet. Læs mere her.

Hele programmet for Odense Teater kan findes digitalt lige her. Billetter til alle forestillinger kan købes via teatrets hjemmeside.

Previous articleAalborg Teater byder på både eventyrklassikere og urpremierer
Next articleVind billetter til Den Store Gatsby på Odense Teater