Odense Teater laver podcast om 9/11

Terror/is/me - Fotograf: Emilia Therese
Terror/is/me - Fotograf: Emilia Therese

For 20 år siden styrtede tvillingetårnene i New York i grus ved terrorangrebet den 11. september i 2001. Odense Teater markerer nu årsdagen med en højaktuel forestilling og en podcastserie med øjenvidneberetninger, som har dannet baggrund for ‘Terror/is/me’.

Hvor var du, da flyene ramte? Sad du chokeret foran fjernsynet? Eller stod du i New York, da verdenen ændrede sig tirsdag den 11. september 2001?’

20 år er gået siden den tirsdag, og verden er aldrig blevet helt den samme igen. Flyene forandrede skæbner for både enkeltpersoner og lande som f.eks. Afghanistan, hvor verdens øjne er rettet hen i disse dage.

Odense Teater markerer nu årsdagen for terrorangrebet med både en forestilling og en podcast. Selve forestillingen Terror/is/me berører begivenhederne den 11. september 2001 og de seneste dramatiske dage i Afghanistan. Det er den prisbelønnede iscenesætter Sargun Oshana, som står bag forestillingen.

Øjenvidneberetninger sætter scenen

Terror/is/me er skabt i samarbejde med forfatter og podcastskaber Sigurd Hartkorn Plaetner, der har indfanget og optaget en mosaik af interviews med øjenvidner samt danske og internationale nøglepersoner. Alt fra en tidligere operativ PET-chef og en muslimsk investment banker, der kom med sidste tog, som forlod perronen under tårnene, før de kollapsede – til Wall Street Journals mellemøstkorrespondent og en amerikansk forfatter, der sad i en park ved siden af tårnene og oplevede selve angrebet som en ekstase af skønhed.

Disse interviews har dannet baggrunden for Terror/is/me, og allerede den 28. august udkommer de som en podcastminiserie under titlen “Da tårnene faldt”.

“Det er svært at komme i tanke om en mere afgørende begivenhed i dette århundrede end 11. september 2001. Selve dagen og alt det der er fulgt efter, har sat sig dybe spor i både mennesker og samfund. Det synes vi er så vigtigt at behandle kunstnerisk, at vi både har lavet en forestilling og en podcastserie,” siger teaterdirektør Jacob Schjødt og fortsætter:

“Den seneste udvikling i Afghanistan understreger væsentligheden af at diskutere og reflektere over, hvad der skete den dag for 20 år siden. Podcasten lader øjenvidner og nøglepersoner komme til orde, og i forestillingen behandler vi alle følelserne, frygten og forandringerne krydret med et stærkt visuelt og musikalsk udtryk. Det er højaktuelt teater, som jeg er meget stolt af at præsentere på Odense Teater.”

Podcasten udkom den 28. august og er tilgængelig der, hvor du normalt hører podcast.

Terror/is/me har premiere på Odense Teaters store scene lørdag den 11. september kl. 16.00. Du kan læse mere og købe billetter til forestillingen her.

Previous articleLydforestilling om verdenssproget engelsk
Next articleOdin Teatret åbner op for teaterkavalkade