Odense Teater og Det Humanistiske Fakultet indleder samarbejde

Fotograf: Emilia Therese

Hver eneste sæson har Odense Teater forestillinger, som er relevante for uddannelserne på Det Humanistiske Fakultet på Syddansk Universitet. Derfor indleder parterne nu et samarbejde, som skal bringe teater og studerende tættere sammen.

Samarbejde skal bringe teater og studerende tættere sammen 

På Det Humanistiske Fakultet, SDU, beskæftiger de studerende sig både med aktuelle problemstillinger og historiske begivenheder samt store klassikere og personligheder med enorm kulturel betydning. Det samme gør forestillingerne på Odense Teater.

Derfor bliver der nu indledt et samarbejde, så teatrets forestillinger kan blive en del af undervisningen på fakultetet. Samtidig får flere unge kendskab til Odense Teater og scenekunsten.

– Vi er utrolig glade for samarbejdsaftalen. Det giver virkelig god mening, at vi taler sammen om at give de studerende flere kulturelle oplevelser, som har direkte relevans for deres uddannelse. Samtidig får vi lejlighed for at præsentere dem for Odense Teater og vores mange andre spændende forestillinger. Det fører forhåbentlig til, at de får lyst til at opleve mere teater hos os eller hos andre – også efter endt uddannelse, siger teaterdirektør for Odense Teater Jacob Schjødt.

Jacob Schjødt – Odense Teater 2021

Bliver introduceret til forestillingen

Med samarbejdsaftalen får Det Humanistiske Fakultet mulighed for at købe billetter til studerende og undervisere til reduceret pris, ligesom Odense Teater tilbyder såkaldte introduktioner, hvor de studerende får lejlighed til at tale med skuespillere og folk bag forestillingen.

– Jeg er virkelig begejstret for samarbejdsaftalen med Odense Teater. Den giver de studerende mulighed for at få nogle gode teateroplever, der er relevante for deres studier, og som kan perspektivere og supplere undervisningen. Og det styrker relationerne mellem Det Humanistiske Fakultet og Odense Teater, siger Simon Torp, dekan for Det Humanistiske Fakultet.

Simon Torp var en del af den Taskforce Unge, som By- og Kulturudvalget nedsatte tidligere på året.

Formålet er at styrke børn og unges trivsel og mentale sundhed gennem kunst og kultur, og taskforcen kom frem til fem anbefalinger – heriblandt et ”styrket samarbejde på tværs af kultur- og uddannelsesorganisationer og tilbud for unge”, som opfordrer til at lave meningsfyldte samarbejder til gavn for de unge og institutionerne.

Simon Torp, dekan for Det Humanistiske Fakultet

Mere læring og bedre trivsel

By- og Kulturrådmand Christoffer Lilleholt (V) er begejstret for, at Odense Teater og Humanistisk Fakultet har lavet et samarbejde, da det er helt i tråd med taskforcens anbefaling.

– Samarbejdsaftalen er en naturlig forlængelse af anbefalingerne fra Taskforce Unge, som vi nedsatte inden sommer. Jeg er glad for og stolt over, at to uddannelses- og kulturinstitutioner som SDU og Odense Teater løfter opgaven og giver flere unge mulighed for at blive en del af kulturlivet, så de får både læring og bedre trivsel. Jeg håber, at flere institutioner vil følge efter SDU og Odense Teater, så vi får anbefalingerne fra Taskforce Unge ud at leve, siger Christoffer Lilleholt.

Samarbejdsaftalen mellem Odense Teater og Humanistisk Fakultet løber foreløbig frem til 30. juni 2024.

 

 

 

Previous articleEventyret om Brødrene Løvehjerte vender tilbage
Next articleTeatret Riddersalen præsenterer VINTERSILHUETTER – en eventyrlig juleforestilling for hele familien