Odense Teater præsenterer spritny teaterversion af JUL PÅ SLOTTET

Jul på Slottet
Jul på Slottet på Odense Teater

Kom i julestemning på Odense Teater, når den populære tv-julekalender JUL PÅ SLOTTET opsættes som teaterforestilling denne jul. Forestillingen kan opleves fra den 11. november – 28 december 2021.

Martin Miehe-Renard er endnu engang i instruktørstolen

Forestillingen JUL PÅ SLOTTET er lavet efter DR’s populære tv-julekalender fra 1986, der rullede over skærmen og satte gang i julestemningen med sange som Det’ sørme, det’ sandt, december og Drillesangen. Instruktør Martin Miehe-Renard var en af skaberne af TV-julekalenderen, og han står også bag denne spritny teaterversion på Odense Teater.

“Vi skrev Jul på Slottet i sin tid, fordi vi synes, at julen var blevet mindre eventyrlig. Der i midten af 80’erne var julekalendre meget socialrealistiske, og vi synes der manglede noget poesi og eventyr. Jul på Slottet handler dybest set om at julen og det samvær som julen repræsenterer er værd at kæmpe for og værd at bevare”, siger Martin Miehe-Renard.

Jul på Slottet

Fra julekalender til teaterforestilling

Det har dog ikke været helt uden udfordringer at lave en tv-julekalender om til en teaterforestilling, fortæller instruktøren.

“Julekalenderen er skrevet så specifikt til billedmediet, så der bliver klippet rigtig meget fra scene til scene. Det er svært at gøre på en teaterscene, men da det er en stor del af fortællingen, var det vigtigt for mig at få med. Så vores scenograf Benjamin La Cour har bygget et kæmpe monstrum af et slot, der står på drejescenen, og så drejer vi ligesom fra scene til scene – nærmest ligesom på fjernsynet”, udtaler han.

Er du en af de mange danskere, der har grint af nissen Fimpe, været halv-lun på prins Valentin eller måske haft sympati med den lidt for overvægtige og dermed sultende Konge, og gerne vil gense de mange karakterer, kan du glæde dig – forestillingen bliver nemlig et gensyn med dem alle.

“Vi har bevaret så meget af den gamle historie som muligt, men måske endnu vigtigere; vi har forsøgt at bevare atmosfæren og stemningen fra julekalenderen. Og her er musikken et godt redskab. Så vi kommer til at høre mange af de gode, gamle sange i stort set samme form. Vi har altså ikke lavet noget om til hiphop eller andet smart, da vi synes musikken fra dengang var utrolig smuk”, fortæller Martin Miehe-Renard.

LÆS MERE OM JUL PÅ SLOTTET

Forestillingen kan opleves på Odense Teater fra d. 11 november – 28 december 2021.

Previous articleSofie Linde og Rasmus Bjerg tager på landsdækkende showturné til foråret
Next articleKærlighed og krimigåder: Teater FÅR302 præsenterer to nye forestillinger