Odense Teater præsenterer stor musicalopsætning om berømt kongedatter

FOTO: Troels Lyby og Xenia Lach Nielsen ©Emilia Therese

Odense Teater har netop offentliggjort, at de går sammen med Odense Symfoniorkester og Den Fynske Opera om en ny dansk musical baseret på Leonora Christinas selvbiografi ‘Jammersminde’.

Musicalen med titlen Leonora Christina er en moderne fortælling om kongedatteren Leonora Christina, der sammen med sin mand, Corfitz Ulfeldt, konspirerede mod Danmark. Forestillingen tager sit historiske udgangspunkt i år 1659, hvor Leonora Christina står foran den svenske konges højeste domstol for at forsvare sin syge mand, der er anklaget for højforræderi mod Sveriges regent.

Leonora Christina er instrueret af Peter Langdahl, der var teaterchef på Betty Nansen Teatret i 23 år, og i hovedrollen ses Xenia Lach-Nielsen, der senest har spillet med i den anmelderroste musical ‘Chess’. Den mandlige hovedrolle spilles af Troels Lyby, og i en fremtrædende birolle ses Lars Simonsen, der bl.a. har medvirket i DR-serien ‘Broen’.

Forestillingen får premiere i januar 2019 i kulturhuset Odeons Store Sal, og du kan købe billetter allerede nu.

Leonora Christina, musical, Odense Teater, cast
FOTO: Fra venstre: Jens August Wille, Stephen Henriksen, Peter Langdal (instruktør), Thomas Storm, Xenia Lach-Nielsen (hovedrollen), Finn Schumacker, Lars Simonsen, Torben Kirkegaard ©Odense Teater
Previous articleAnmelderrost og prisvindende koreograf kommer til Bora Bora
Next articleInge Sofie Skovbo forlader Aarhus Teaters ensemble