Odense Teaters ny sæson: Fra Woody Allen dramatik til Bonny og Clyde

Odense Teater
Woody Allens komedie Blue Jasmin opføres på Odense Teater til september. Foto: Emilia Therese.

Odense Teater kan i dag præsentere teater-sæsonen 2020/2021’s store program. Det er med et scoop på plakaten, når de til september tager hul på første forestilling.

Det er lykkedes Odense Teater, at få lov at transformere
Woody Allens mesterlige film Blue Jasmine til teaterscenen.

Forestillingen med Christine Albeck Børge, i hovedrollen får premiere den 23. september 2020.

Med sin dramatisering og iscenesættelse af den prisvindende film tager Nicolei Faber en overklassekvindes deroute under sortkomisk behandling.

I historien møder man Jasmine, der lever et ubekymret liv på første klasse i New Yorks jetset og vender det blinde øje til
ægtemanden Hals utroskab og lyssky forretninger. Men da Hal forlader hende til fordel for en 19-årig au pair-pige og tilmed afsløres som storsvindler, styrter Jasmines verden i grus. I sin nervesvækkelse flytter hun ind hos sin jævne stedsøster, Ginger, i San Fransisco, hvor hun håber at få sit liv på ret køl igen.

Historien om Jasmines hjælpeløse møde med virkelighedens barske realiteter er både underholdende og hjerteskærende: Hun må sluge diverse kameler og skuffelser, og hun skyller det hele ned med en lind strøm af Dry Martinis og nervemedicin.

Musicals til hele familien

Blandt højdepunkterne på næste års teater-sæson kan også fremhæves to store musicals.

Den første er Ronja Røverdatter – Astrid Lindgrens eventyr dramatiseret af Staffan Götestam for hele familien.

Ronja Røverdatter
“Ronja Røverdatter” kan samle familien. Foto: Emilia Therese.

Klassikeren om kærlighed, frygt, mod og venskab har nyskrevet musik af den prisvindende musiker og komponist, Nikolaj Busk, og anbefales for børn fra ca. 7 år. Den får premiere 21. november 2020.

Den 13. marts 2021 følger road musialen Bonnie & Clyde, om alle tiders største forbryder-par, skrevet af Ivan Menchell og med Don Blacks sangtekster.

Med danmarkspremieren på Bonnie & Clyde bringer Odense Teater legenden om det berømte og berygtede forbryderpar til live.

Forestillingens musik har rødder i bluegrass, country og jazz. Med orkester og fantastiske sangere bliver det en hæsblæsende og sexet musical om vild forelskelse, desperate drømme, storhed og fald.

Man kan se hele programmet og bestille billetter på Odense Teaters hjemmeside her.

Previous articleHør godnat historier på Teatret ved sorte hest
Next articleMungo Park genåbner 8. juni – men burde holde lukket