Odin Teatret har første teaterlederskifte i over 50 år

Per Kap Bech Jensen (tv. frontal) og Eugenio Barba. Foto: Simone Dragone.

Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret, har ved årsskiftet 2021 haft historisk teaterlederskift.

Teatrets grundlægger og mangeårige leder, Eugenio Barba, stopper som teaterleder af det 56-årige teater og efterfølges af dramaturg Per Kap Bech Jensen. Eugenio Barba fortsætter sit arbejde som teaterinstruktør for Odin Teatret.

Teatret skal sættes på Danmarkskortet

Per K. B. Jensen er født i Sydkorea og vokset op på Mors. Han blev cand.mag. i dramaturgi fra Aarhus Universitet i 2010. Ud over at have været udvikler og leder af diverse kultur- og teaterprojekter var han direktør for DSI Swinging Europe i Herning, inden han i 2014 blev administrator på Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret.

Jeg glæder mig til at være med til at løse den kulturelle og kunstneriske arbejdsopgave sammen med de dygtige medarbejdere. Fremadrettet vil det være vigtigt at få sat teatret på Danmarkskortet, at skabe nye internationale partnerskaber og fortsat være arnested for scenekunstnerisk diversitet,” udtaler den nye teaterleder Per K.B. Jensen

Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatrets bestyrelse har med stor glæde udpeget Per K.B. Jensen som den rette til at videreføre teatret. Han vil fastholde og udvikle dets nationale og internationale betydning dels gennem et højt kunstnerisk niveau og dels gennem dets unikke kombination af teaterfaglige specialiseringer og bred folkelighed. Sammen med dets dygtige medarbejdere vil Per K. B. Jensen skabe en ny fremtid for teaterlaboratoriet og Odin Teatret på et solidt og erfarent grundlag af et halvt århundredes teaterforskning og scenekunstneriske eksperimenter.

Previous articleCPH Stage offentliggør program for 2021 og åbner for billetsalg
Next articleSTORMEN bliver en del af HamletScenens Shakespeare Festival