Odin Teatret inviterer på festival med fremtidens teaterstemmer

NTL Festival: The Laboratory Spirit II på Odin Teatret. Foto: Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret.

Den 29. januar til den 2. februar åbner Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret deres døre op for den internationale NTL Festival: The Laboratory Spirit II. Festivalen vil byde på et rigt opbud af danske og internationale teaterforestillinger med et væld af forskellige slags sceniske udtryk. Forestillingerne er skabt af især den yngre teatergeneration, som har den fælles nævner, at den er en del af Odin Teatrets forgrenede virksomhed, Nordisk Teaterlaboratorium.

Et festivalprogram med teatrets mangfoldige former 

På programmet er forestillinger, der tager alle teatrets mangfoldige former i brug: Fysisk teater, teater med dialog, akrobatik, cirkuselementer, musik, sang og dans. Publikum kan opleve forestillinger, hvor det i høj grad er humoren, der er i spil, og stykker der eksperimenterer med selve formen. Andre beskæftiger sig med nogle af denne verdens triste og alvorlige emner som vold, krig, udnyttelse og aggressioner mod kvinder.

På festivalen er der mulighed for at opleve mere end 15 teatergrupper med 16 forskellige forestillinger. Desuden kan man også opleve fire forestillinger i proces. Dertil kommer konferencer, bl.a. faciliteret af repræsentanter fra Aarhus og Birmingham Universitet. Der bliver symposium, workshops og møder og samtaler omkring de forskellige forestillingers tilblivelsesprocesser og æstetik. Teaterfestivalen er åben for 25 deltagere, som kan følge hele programmet og dele tid og erfaringer med de medvirkende kunstnere.

Et udpluk fra det omfattende program

Det omfattende program byder bl.a. på forestillingen Lady Swettenham – et stykke om den sidste engelske guvernørs maniodepressive kone, Constance Holmes. Forestillingen spilles af Masakini Theatre fra Malaysia, er instrueret af Tage Larsen og kan opleves den 30. januar.

Fredag den 31. januar viser dansk-italienske DOO skuespillet QUI-ES-TU? TU ME TUES, som spørger, hvad der sker, når du fortæller, hvad du føler inderst inde?

Man kan også opleve FRITT FRAM en forestilling med det norske danse- og cirkusteater KompaniTO, der sætter fokus på, hvad unge er optaget af. Gruppen spiller lørdag den 1. februar.

NTL Festival: The Laboratory Spirit II kan opleves på Odin Teatret i Holstebro fra den 29. januar til den 2. februar.

Se hele programmet med oplysninger om alle forestillinger og de øvrige aktiviteter her.

Previous articleMor dig med to nye Rasmus Klump forestillinger
Next articleVigga Bro giver glemte kvinder stemme på Bellevue Teatret