Odin Teatrets I hvalens skelet belønnet med fornem Cubansk pris

I hvalens skelet.
Odin Teatrets forestilling I Hvalens skelet har vundet fornem Cubansk teater-pris. Foto: Michaela Marin.

Der er jubel på Odin Teatret i Holstebro.

Teatrets forestilling, I hvalens skelet, har modtaget den prestigefyldte Villanueva Prisen 2019 i Havana for årets bedste udenlandske teaterforestilling.

Overrækkelsen foregik formelt den 22. januar i Cubas hovedstad, hvor også Berliner Ensemblet fra Tyskland og Javier Aranda fra Spanien modtog samme ære.

Odin Teatret opførte I Hvalens skelet under en turné til Cuba i anledning af Havanas 500 års fødselsdag i november sidste år.

Svensk ambassadør modtog prisen på Odin Teatrets vegne

Beslutningen om at tildele Odin Teatret (og de to andre teatre) prisen blev taget af en dommerkomité af cubanske teaterkritikere. Prisoverrækkelsen foregår hvert år den 22. januar, som på Cuba er deklareret til at være Det Cubanske Teaters Dag.

Til overrækkelsen var Odin Teatret repræsenteret af den svenske ambassade, som modtog prisen på teatrets vegne. Danmark har ikke nogen dansk repræsentation på den caribiske ø. Men den svenske kulturattaché sørgede for, at instruktøren Eugenio Barbas takketale blev læst op – på spansk

I hvalens skelet er instrueret af Eugenio Barba, og de medvirkende er: Kai Bredholt, Roberta Carreri, Jan Ferslev, Elena Floris, Donald Kitt, tage Larsen, Carolina Pizarro, Iben Nagel Rasmussen, Julia Varley og Frans Winther.

Læs mere om hæderen til I hvalens skelet og se Odin Teatrets forestillinger her

 

 

Previous articleSe det nyeste afsnit af Teaternyheder på dk4
Next articleOplev Teater Katapult’s nye nærdødsdrama