Østre Gasværk Teater præsenterer castet til musical-klassikeren HAIR

Foto: Østre Gasværk Teater

Når dørene den 23. februar 2023 slås op til premiere på musicalen HAIRØstre Gasværk Teater bliver det med et cast fyldt med nye talenter, der skal være med til at bringe klassikeren fra 1968 ind i nutiden – og fremtiden.

De nye talenter

Et af de nye stortalenter i castet er Andrea Lykke Oehlenschlæger, der skal spille rollen som Dionne. Hun har senest modtaget stor ros for sin rolle i musicalen The Bodyguard. Derudover medvirker nye talenter som Oliver Lundqvist, Gustav Allen Schriver, Matilde Zeuner, Matthew Bailey, Maria Overgaard Vinther, Anders Bilberg og mange flere.

Ifølge Østre Gasværk Teater er musical-klassikeren fra 1968 stadig højaktuel. Derfor, mener teaterchef Søren Møller, at det kun er naturligt, at det er en lang række af unge og super talentfulde skuespillere og sangere, der indtager hovedrollerne i det gamle Broadway-hit.

En fremtidssikring af klassikeren

Selvom HAIR er mere end 50 år gammel, beskæftiger den sig med og sætter spørgsmålstegn ved store, væsentlige emner, som stadig fylder meget i vores samtid. Teaterchef ved Østre Gasværk Teater, Søren Møller, udtaler således:

“Vi er langt fra færdige med at sætte fokus på race, seksualitet, religion, diversitet, inklusion samt krig og fred. Den yngre generation har sat spørgsmålstegn ved vores forbrugskultur, samt måden vi definerer vores seksualitet og køn på. Senest er temaer som krig og fred rykket uhyggeligt tæt på med krigen i Ukraine. Jeg kan ikke komme på en bedre og mere aktuel titel at spille lige nu, når vi både vil underholde og skabe eftertænksomhed.”

Nye scenografiske satsninger

Musicalens tematikker går på tværs af generationer; lige fra 68’er-generationen, der husker hippietiden og Vietnam-krigen, til nutidens unge, der er optaget af mange af de samme emner, som man var optaget af dengang. 

Men det er ikke kun historien og musikken, der giver plads til eftertænksomhed og begejstring. I den nye opsætning vil publikum komme til opleve en effektfuld scenografi, som der, ifølge Østre Gasværk Teater, ikke er set magen til på noget teater i verden. 

Forestillingen instrueres og koreograferes af Lynne Formato (US), som har instrueret en lang række store musicalsuccesser i Danmark. Senest Reumertvinderen fra 2019 – Disneys TARZAN.  

HAIR har premiere på Østre Gasværk Teater d. 23. februar 2023 samt i Musikhuset Aarhus d. 11. maj 2023. 

Læs mere om forestillingen og køb dine billetter allerede nu via linket HER

Previous articleTivoli og Lisbet Dahl afslører holdet bag TIVOLIREVYEN 2023
Next articleBerlinerstemning i forestillingen BERGHAIN på Teater Katapult