OFFSIDE: Ny ungdomsforestilling sætter fokus på diskriminerende sportskultur

OFFSIDE
Foto: OFFSIDE © HiLS DiN MOR & Teatret Masken

Dette efterår præsenterer Folketeatret den højaktuelle, ungdomsforestilling OFFSIDE. Forestillingen er skabt af projektteatret HiLS DiN MOR og Teatret Masken, og sætter fokus på homoseksualitet, inklusion og mangfoldighed i fodboldverdenen. Premieren er d. 26. oktober kl. 10.00.

Bag forestillingen står dramatiker Peter-Clement Woetmann, mens det er Mikkel Reenberg og Jacob Stage, der instruerer. OFFSIDE spilles af Mathias Bøgelund (Jagtsæson, Noget om Emma), Peter Schlie (BLANK, Herrens Veje) og René Benjamin Hansen (Flammen & Citronen, Det Forsømte Forår).

Fodboldfeber og en forbudt forelskelse

OFFSIDE udspiller sig i en lille lokal fodboldklub i udkantsdanmark, hvor de unge drenge drømmer om at komme til at spille i superligaen. Nick er en af de bedste på holdet og hans far, som også er træner, har store ambitioner på hans vegne. Asbjørn er nytilflytter og må kæmpe for at blive en del af holdet. Nick tager ham i forsvar, og venskabet udvikler sig til en forelskelse.

Rygter om drengenes forelskelse begynder at sprede sig på holdet lige op til en vigtig kamp, hvor der kommer talentspejdere fra fodboldakademiet. Her går det op for Nick, at han kæmper en større kamp end den på fodboldbanen. Der er jo ingen bøsser i superligaen – eller er der?

Offside blotlægger tabuiseringen af homoseksualitet i fodboldens verden og den kultur, som fastholder sporten i en udpræget homofobi. En ungdomsforestilling om forbudt kærlighed, normer, tabuer og modet til at stå ved sig selv i et diskriminerende sportsmiljø.

Efter forestillingen åbner et for målgruppen tilpasset Kunstnerisk Laboratorium, der er inkluderet i billetten som et tilbud, der giver de unge og deres voksne tid og plads til eftertanke og bearbejdning.

 

Om HiLS DiN MOR

HiLS DiN MOR er et projektteater uden faste lokaler. Teatret har eksisteret siden 2010 og dets vigtigste budskab er at fremme forståelsen for og accepten af LGBT+ personer på lige fod med majoriteten.

Teatret modtog i 2017 Lauritzenfondens Børne-/Ungepris for at have børne- og ungemålgruppen i fokus og for at tage hånd om relevante emner i øjenhøjde med sit publikum. I 2018 modtog HiLS DiN MOR Danmarks Teaterforeningers Børne-/Unge- og Familiepris og i 2019 Horsens Børneteaterpris som årets børneteater. Ligeledes i 2018 modtog HiLS DiN MOR og Teater Vestvolden en Reumert for ungdomsforestillingen Fucking Åmål og i 2019 samarbejdede HiLS DiN MOR med Folketeatret omkring ungdomsforestillingen Den sommer far blev homo, der blev kåret som årets børne-/ungdomsforestilling 2019 af online portalen CPH Culture. 2020 modtog HiLS DiN MOR og Folketeatret en Reumert for ungdomsforestillingen Jeg er Silas.

Om Teatret Masken

Teatret Masken (ofte bare omtalt “Masken”) ligger i Nykøbing Falster, og er et egnsteater i Guldborgsund Kommune. “Masken” er især anerkendt og anmelderrost (og Reumert-prisvindende) for sine børne- og ungdomsforestillinger, som opsættes 2-3 gange årligt. Målet er, at være et nytænkende teater “med holdning”, hvor iscenesættelserne er kendetegnet ved intensitet, nærvær og ægthed, der både bevæger og giver plads til refleksion.

 

Spilleperiode: 26. oktober – 7. november 2021 (tir. og ons. kl. 10.00 & 12.00, tor. kl. 10.00 & 19.30 og lør. kl. 16.30)
Spillested: Folketeatret, Hippodromen, Nørregade 39, 1165 København K
Billetbestilling: folketeatret.dk eller teaterbilletter.dk

Previous articleÅrets forestilling MY DEER HUNTER gæster Teater Nordkraft
Next articleDet Fynske Dansekompagni gæster Dansekapellet