OPEN YOUR HEART og dans som et barn igen

OPEN YOUR HEART af Location X og Tameli Törmä. Foto: Dansehallerne.

OPEN YOUR HEART og dans som et barn igen

Fra i dag den 31. oktober kan man opleve en moderne danser gå tilbage til sin ungdom, når han med hjælp fra en række unge discodansere skaber forestillingen OPEN YOUR HEART. Forestillingen er lavet af LOCATION X og Tameli Törmä og produceret i et samarbejde med DansehallerneOPEN YOUR HEART spiller i KFUM Huset tæt ved Amagerbro.

Om forestillingen

OPEN YOUR HEART stiller spørgsmålene: Hvornår er det nemt at danse, hvornår er det svært – og hvornår er det oven i købet rigtigt skægt? Og hvad kan vi gøre for at finde tilbage til den oprindelige glæde ved at danse; danse som et barn igen?

Det er den finske koreograf Taneli Törmä, der har skabt forestillingen i samarbejde med en gruppe unge dansere. Det er ikke første gang, at Törmä har søgt et samarbejde med en gruppe unge dansere for derigennem at udvikle sin egen koreografiske praksis. I det tidligere projekt Classical Beautygav 200 unge balletdansere fra ni forskellige lande Törmä mulighed for at udleve hans barndomsdrøm om at være solist i et klassisk balletkompagni.

OPEN YOUR HEART vendes rollerne fra Classical Beautypå hovedet. Her sættes nemlig fokus på det, som betyder noget for de unge discodansere – det som er vigtig for dem, når de danser. 

Holdet bag forestillingen

Taneli Törma står bag forestillingens koreografi. Törmä kan også opleves på scenen som danser og sanger sammen med danser Hilde I Sandvold. Hilde er en norsk dansekunstner med base i Danmark. Hun er uddannet i 2013 fra Den Danske Scenekunst Skole. Som danser har hun samarbejdet med koreografer og ensembler i hele Europa, bl.a. Tina Tarpgaard, Ted Stoffer, David Zambrano, Edhem Jesenkovic og Kitt Johnson. Derudover har Hilde skabt en række kortere soloværker, som hun har optrådt med i forskellige sammenhænge i Norge, Sverige, Danmark, Belgien og Irland.

På scenen kan desuden opleves ti unge discodansere fra Stardance Studio samt de to sangere Jutta Jessika fra Finland og Lene Lyngsø fra Danmark. Søren Lyngsø Knudsen har komponeret forestillingens musik, mens Kasper Hansen og Sophie Hansen har skabt kostumerne. 

LOCATION X og Taneli Törmä, som er hovedskaberne bag OPEN YOUR HEART, producerer international nutidsdans og videoværker, der bryder grænserne mellem dans, performance kunst og publikum. LOCATION X og Taneli Törmä samarbejder med kunstnere, der skaber værker for både scenen, specifikke steder, lokalsamfund og byer.

OPEN YOUR HEART spiller fra den 31. oktober til den 9. novemberKFUM HusetOliebladsgade 7, 2300 København S.

Læs mere om forestillingen og bestil billet her.

Previous articleDanmarks Underholdnings-orkester markerer 50 år med JESUS CHRIST SUPERSTAR
Next articleFå indblik i Camille Sieling Langdals arbejde med SOLFORMØRKELSE