Opera Hedeland inviterer til digitalt eventyr på Gisselfeld Kloster

The Fairy Queen
FOTO: The Fairy Queen © Opera Hedeland

Opera Hedeland streamer Henry Purcells opera ”The Fairy Queen” i en særudgave tilpasset skoleelever. Operaen er baseret på Shakespeares ”En Skærsommernatsdrøm”, og eventyrlystne i alle aldre kan kvit og frit følge med i løjerne.

Corona-succes gentages denne vinter

Fra tirsdag d. 14. december viser Opera Hedeland for anden gang digital opera for skoleelever. Idéen opstod sidste corona-vinter, men den blev så stor en succes, at Operachef Claus Lynge har valgt at gøre streamingen til en fast del af programmet. Denne gang er det Henry Purcells eventyrlige opera, ”The Fairy Queen”, som opføres i en særudgave produceret til skoleelever på 0.-6. klassetrin. Forestillingen er instrueret af Freja Friberg Lyme, som har flere successer i baggagen, når det kommer til at gøre opera nærværende for det unge publikum.

“Børn og unge er det sværeste og mest interessante publikum at lave opera for. De er fuldstændigt åbne og fordomsfri, og samtidig er de ikke bundet af voksnes høflighed. Derfor er de fuldstændigt ligefremme i deres reaktion. Det er så forfriskende og lærerigt”, siger Freja Friberg Lyme.

Freja Friberg Lyme, der for nylig tiltrådt som leder af Operaen i Midten, har været en del af holdet bag Opera Hedeland i flere år. Hun fortsætter:

“Fairy Queen er filmet on location og derefter klippet sammen inden, den streames. Det er en meget atypisk måde at lave opera på, og man skal samarbejde med mennesker fra andre fag, end man er vant til. Jeg tror, det er sundt at komme uden for sin komfortzone og lære af hinanden. Det er også kun ved at udforske nye formater, at vi udvikler genren.”

Det digitale format giver nye kunstneriske fordele

Ifølge Claus Lynge kan det digitale format ikke det samme som en oplevelse under åben himmel, men det rummer nye kunstneriske og publikumsmæssige fordele, som er spændende at arbejde med.

”Live-følelsen kan vi ikke genskabe, men vi får mange andre fordele. Både i forhold til det kunstneriske, hvor sangere og musikere bliver præsenteret på nye måder og i forhold til publikum, som vi kan udvide kraftigt”, fastslår Claus Lynge.

Selvom forestillingen er rettet mod skoleelever, så kan alle musikinteresserede følge med på skærmene derhjemme. Operaen kan nemlig streames via YouTube og Vimeo fra den 14. december kl. 9 og der er ikke fastsat en slutdato endnu. Find streaming af operaen her.

Previous articleHvem tilhører barnet?
Next articleBLOOM: Teater uden stopknap på Teater Nordkraft