Opera og koncert på Det Kgl. Teater sæson 19/20

Sæson 19/20 på Det Kgl. Teater © Pressefoto

Det Kongelige Teaters sæsonprogrm 19/20 byder, ud over ballet og skuespil, på teater og koncerter. Herunder præsenteres et udpluk, og der kan læses mere på teatrets hjemmeside.

Carmen

Operaen åbnes med klassikeren Carmen. Det romantiske drama om Don Josés fascination af Carmen udspiller sig i Sevilla omkring 1830 og er en opera comique – lystspillignende og underholdende, men samtidig både tragisk og lidenskabelig. Opsættelsen i sæson 19/20 bliver en minimalistisk udgave, fortolket af instruktør Barrie Kosky, og med Carmen i centrum. Forestillingen kan ses fra 14. september 2019 til 15. februar 2020, og der kan købes billetter her.

Barbererne indtager operaen

En mere komisk opera kan nydes, når Barberen i Sevilla spiller på Store Scene 21. september til 21. oktober 2019. Barberen i Sevilla er forløber til Mozarts Figaros Bryllup. Barberen i Sevilla drejer sig om Figaro, der endnu ikke er nået til sit eget bryllup, men derimod hjælper sin ven Grev Almaviva med at vinde Rosinas hjerte og samtidig vippe Don Bartolo af pinden. Stykket instrueres af Martin Lyngbo, og forestillingen er stumfilm-inspireret og sat med musik af Rossini. Billetter kan købes her.

En anden opera i samme tema er Sweeney Todd, der fortæller historien om en barber, der forvises til Australien. Vrede og hævntørst munder derefter ud i en helt særlig slags tærter i hans partner Ms. Lovett’s butik. Forestillingen kan ses på Store Scene fra 31. oktober 2019 til 22. februar 2020. Billetter købes her.

Kompositioner

Der kan også opleves rene musikalske forestilliner i sæsonen 19/20. Blandt andre kan nævnes Abrahamsens fornemmelse for sne, som er en introduktion til Hans Abrahamsens verden. Musikere fra Det Kongelige Kapel præsenterer den fremtrædende komponists værker, der fokuserer på detaljer og minimalisme. Der kan læses mere om aftenen her, hvor der også kan købes billetter. Abrahamsens værker kan nydes den 27. september 2019.

Højtider

I år kan Det Kongelige Teaters store julekoncert opleves den 11. og 12. december 2019. For første samles alle kunstformerne ved Det Kongelige Teater, hvor både Operakoret, solistensemblet, balletdansere og Kapellet spiller julesange for hele familien. Billetter købes her. 2019 spilles ud med hjælp fra Det Kongelige Kapel og sopran Anna Kasyan og inspiration fra græsk mytologi ved nytårskoncerten. Billetterne kan købes her.

Wagner, Monteverdi og den græske mytologi

I sæsonen kan der også ses mindre forestillinger. Her i blandt Wagners opera Tristan og Isolde, der fortæller om forbudt kærlighed og skæbnesvangre valg. 27. oktober, 3. november, 14. november 2019. Teatret viser også Monteverdis Orfeus, der bygger på den græske myte om Orfeus, der mister sin elskede Euridike og drager til underverdenen for at hente hende. Der kan nydes mere græsk mytologi, bl.a. Ariadne på Naxos, der opføres som en en-akts-opera. Billetter findes her.

The Handmaid’s Tale

Den populære roman, der blev til en TV-serie, bliver nu sat i scene af den danske komponist Poul Ruders. The Handmaid’s Tale handler om en fremtid, hvor fødselstallet er faretruende lavt, og en religiøs sekt derfor overtager magten og lægger beslag på frugtbare kvinder. Forestillingen kan ses fra 1. maj til 6. juni 2020, og billetter købes her.

Se mere om sæsonen 19/20 lige her, hvor der også kan købes billetter til de enkelte forestillinger.

Previous articleNy månedlig teaterguide på dk4
Next articleFredericia Teater forlænger spilleperioden på Prinsen af Egypten i København