Copenhagen Opera Festival
Foto: Shervin Lainez

Nogle af de helt store operastjerner kommer på scenen i Tivoli, når Copenhagen Opera Festival finder sted fra den 19.-27. august 2022. På programmet er blandt andre en af verdens bedste bel canto-tenorer, amerikanske Lawrence Brownlee, og den egyptiske sopran Fatma Said

Årets operafestival byder på et omfattende og alsidigt program med både masser af nyproduktioner, store klassikere og nogle af de allerbedste solister. Er man til det sidste, er der rig lejlighed til at forkæle øregangene, når flere af operaens store navne lægger vejen forbi. 

En tenor i verdensklasse

Den amerikanske bel canto-tenor Lawrence Brownlee har med sin unikke stemme placeret sig som en af verdens bedste. Brownlees store fleksibilitet i stemmen og evne til at nå de helt høje toner, gør det muligt for ham at synge noget af den mest krævende og virtuose musik, der nogensinde er skrevet for tenorer af blandt andre komponister som Rossini, Donizetti og Bellini. 

“Lawrence Brownlee er en af de stemmer, jeg personligt har drømt om at opleve i flere år. Jeg tror, den her koncert bliver en af dem, der lyser sommerhimlen op, og som vi vil huske i lang tid”, siger Amy Lane, festivalchef og kunstnerisk leder af Copenhagen Opera Festival.

Copenhagen Opera Festival
Foto: Josef Fischnaller

Egyptisk sopran med lysende vokal og stort repertoire

Den egyptiske sopran Fatma Said har et omfattende repertoire, der byder på både opera, Broadway-musicals og jazz. Hun har høstet adskillige roser for sin klokkeklare, lysende vokal og har en eksklusiv pladekontrakt med Warner Classics. 

Når hun gæster operafestivalen, tager hun publikum med på en musikalsk rejse til Frankrig og Spanien med en række af sange af blandt andre Ravel, Bizet og de Falla. Hendes hjemland er også repræsenteret med komponisten Gamal Abdel-Rahim, som var en af pionererne inden for klassisk musik i den arabiske verden i midten af det 20. århundrede. 

“Det kan kun blive et fuldstændigt fantastisk og sansemættet lydbillede, når Fatma Said og Malcolm Martineau inviterer os med ind i deres musikalske univers. Partnerskaber som dem her er det værd at rejse ud i verden for at høre, og nu er vi så heldige, at de spiller lige her i Tivoli og giver os en gylden mulighed for at opleve dem”, siger Amy Lane.

Koncertdage i Tivoli
Lawrence Brownlee kan opleves i Tivolis Koncertsal – akkompagneret af Tivoli Copenhagen Phil, den 21. august kl. 20
Fatma Said kan opleves i Glassalen i Tivoli – akkompagneret af pianist Malcolm Martineau, den 21. august kl. 17

Copenhagen Opera Festival finder sted fra den 19.-27. august. Festivalscenen på Den Røde Plads, hvor der er fri entré til alt, er åben fra den 19.-23. august. Læs mere om programmet her.

Tidligere artikelOpera i det fri er tilbage
Næste artikelOdense Sommerrevy kommer til Aalborg med en humoristisk spejling af samtiden