Operativet inviterer på gin og opera

OPERATIVET
Foto fra forestillingen ELSKOVSDRIKKEN PÅ DESTILLERIET. Foto: Mikal Schlosser

Det nyopstartede operakompagni Operativet inviterer til live-opera-eventet ELSKOVDRIKKEN PÅ DISTELLERIET den 7. majCopenhagen Distillery. Her vil man kunne opleve en reduceret udgave af Donizettis operaklassiker ”Elskovsdrikken”.

Forestillingen finder sted på det nyåbnede Copenhagen Distillery som blandt andet er kendt for deres Gin og Whisky. Der vil være mulighed for at tilkøbe sig smagning af disse før forestillingen.

Byens rammer

Operativet består af projektleder og instruktør Freja Friberg Lyme og indehaver, projektleder og operasanger Signe Sneh Durholm. Elskovsdrikken er Operativets første forestilling og kompagniet har ambitioner om fortsat at blive ved med at udvikle konceptet og lave operaforestillinger i byens forskellige rammesætninger.

”Vi tror grundlæggende på, at det ikke er operagenren, der er forældet og skal fornyes, men at vi skal forny
rammerne og formatet. Derfor finder vi det som et godt match at opføre en forkortet dansk version af Elskovsdrikken på et destilleri”, siger Freja Friberg Lyme.

ELSKOVSDRIKKEN PÅ DESTILLERIET
OPERATIVET består af projektleder og instruktør Freja Friberg Lyme (tv.) og indehaver, projektleder og operasanger Signe Sneh Durholm (th.) Foto: Mikal Schlosser

Opera tilgængelig for alle

”Vi ønsker fortsat at udfordre formatet med et særligt fokus på at nå ud til miljøer og publikum, som måske ikke selv opsøger opera. Det kræver ikke nogen forudsætninger at opleve opera! Opera som kunstart er et eviggyldigt sprog, derfor tåler det også at blive udfordret – som alt anden kunst.”, tilføjer Signe Sneh Durholm.

I ELSKOVSDRIKKEN møder vi Nemorino, der er forelsket i Adina, men hun viser ikke umiddelbart interesse. En eliksir-
handler lokker Nemorino til at købe en elskovsdrik, som skal få Adina til at blive forelsket i ham.

Operaen synges på dansk med Holger Bolands oversættelse og er forkortet til ca. 70. min.

”Vi oplever, at der er flere ikke-operakendere, der har lyst til at opleve en opera, men bliver skræmt af prisen, operaens længde eller metieren. Alt det udfordrer vi her!”, afslutter de to kvinder bag Operativet.

ELSKOVSDRIKKEN PÅ DISTILLERIET kan opleves den 7., 8., 14. og 15. maj 2021. Billetter kan køber her. Læs mere om Operativet her.

 

 

Previous articleTeater Grob genåbner med SOM BRØDRE
Next articleSyv scenekunstneriske udviklingsforløb sættes i søen