Pigen der lagde Hobro i Aske
Himmerlands Teater havde succes med at arbejde tæt sammen med publikum i "Pigen der lagde Hobro i aske". Nu vil de gentage idéen. Foto: PR

Himmerlands Teater har fået en ny kreativ idé, som måske kan udfordre folk i Corona-krisen.

Teatret vil simpelhen indrage publikum i deres næste forestilling. De opfordrer derfor alle til at indsende idéer og historier om, eller fra, Mariagerfjord. På den måde, kan man sætte sit præg på Himmerlands Teaters næste store forestilling i DET RØDE PAKHUS. 

“I denne underlige tid vi befinder os i kan det være rart at tænke på noget andet end CORONAVIRUS. Og her på Himmerlands Teater arbejder vi hele tiden med nye ideer. Så hvorfor ikke inddrage publikum, i hvad der sker og det der kan komme til at ske”, siger teaterleder Susanne Sangill.

Lokalområdet på plakaten

Planen er, i 2022, at Teater Himmerland vil lave en stor forestilling med afsæt i lokal området. Det vil sige historier fra hele Mariagerfjord kommune. Sidst Himmerlands Teater lod professionelle og amatører arbejde sammen om et teaterprojekt kom der forestillingen Pigen der lagde Hobro i Aske ud af det.

Den forestilling fortalte om en ung piges skæbne – og om en by og et samfund, der gennemlever en krise, og trods alle odds formår at rejse sig.

“Send gode lokale, røverhistorier ind …”

“Det er sørgeligt at se teatret så øde, men vi må og skal alle gøre en indsats for at få det her stoppet, så vi snart kan komme tilbage til mere normale forhold”, siger Susan Sangill, og opfordrer folk til følgende:

“Når I nu sidder dér og ikke ved, hvad pokker I skal lave, så grav dybt i hukommelsen eller i de gemmer, I alligevel er ved at rydde op i, og se om der ikke dukker gode fortællinger op”.

“Lige nu har vi ikke lagt os fast på en tidsperiode for forestillingen, – det kommer de gode historier til at sætte deres præg på. Så kom frem med alt fra røverhistorier, fakta, brudstykker til glimt eller billeder der kan give inspiration, siger Sangill, og minder om Peter Plys, der så klogt siger: “Jeg vil gerne høre en historie, men helst en om mig selv”.

Pigen der lagde Hobro i Aske
Scene fra prøverne af forestillingen Pigen der lagde Hobro i Aske. Foto: PR

Da det tager lang tid at sortere, skrive og få alt til at gå op i en højere enhed regner Himmerlands Teater med at kunne spille forestillingen i foråret 2022.

Samtidig opfordrer teatret til, at lokale om allerede nu at overveje at medvirke i forestillingen. Naturligvis sammen med en håndfuld professionelle skuespillere.

Man kan sende ideer til:
dir@himmerlandsteater.dk
Skriv ”DET RØDE PAKHUS” i emnefeltet.

Eller aflevere dem direkte på teatret / i postkasse. Man kan aflevere og indsende ideer i hele 2020.

Læs mere om Himmerlands Teater her.

Tidligere artikelSyng for dronning, helbredet og fællesskabet!
Næste artikelDet Kongelige Teater sætter Romeo og Julie på Xtra-programmet