OPGANG2: 50 år med fokus på kunst, kultur og mennesker

Opgang2 50 år
Foto: Frise

OPGANG2 startede som en ungdomsklub i 1972. En ungdomsklub med særligt fokus på kunst, kultur og mennesker. Sidenhen er kulturinstitutionen vokset til et prisvindende professionelt teater, festivalarrangør og en produktiv filmskaber og kan i år fejre sit 50-års jubilæum.

Fra Punk til Reumert

OPGANG2 har i årenes løb sendt mange tusinde unge mennesker ud i verden, stærkere og bedre klædt på til at tackle livet. Alt sammen med Søren Marcussen som leder og med en helt særlig tilgang til kunsten som en forandrende og skabende kraft for mennesker og med et blik for det mangfoldige Danmark.

Èn af de offentlige tilkendegivelser som OPGANG2 har modtaget, er intet mindre end en Reumert i 2014. Statuetten blev givet i forbindelse med forestillingen 4 EVER, der vandt årets Børne- og Ungdomsforestilling.

Se et glimt fra prisoverrækkelsen her

Kulturinstitutionen har samtidig også været med til, at bringe et nyt og nuanceret blik på bydelen Gellerup. Dette via Søren Marcussens serie 3 minutter til Gellerup, som kørte ugentligt på TV2 Østjylland i 2011. I dag er serien set over 3,5 millioner gange på tværs af platforme.

Glimt fra fortiden

Som et led i jubilæumsfejringen har OPGANG2 skabt et særligt site, hvor publikum har mulighed for at se et glimt fra kulturinstitutionens 50-årige historie. Følg enten med på Instagram, Facebook eller som en samlet oplevelse på www.opgang2.dk/365glimt.

Se et eksempel på et af de mange glimt herunder:

OPGANG2 får ny leder efter 50 år

Et nyere aspekt i jubilæumsfejringen er endvidere skiftet af leder af OPGANG2. Søren Marcussen startede i 1972 OPGANG2, men stopper nu sit virke som leder efter 50 år. Pladsen overtages af Pia Marcussen, der i øjeblikket fungerer som kunstnerisk leder, dramatiker og instruktør på OPGANG2. Pia Marcussen modtog i 2017 de Danske Dramatikeres Manuskriptpris for Børne- og Ungdomsteater, og skal altså nu følge i sin mands fodspor som leder af OPGANG2.

Find meget mere om jubilæumsfejringen her, hvor du kan opleve OPGANG2s historie helt kort og følge med i, hvilke events og fejringer der finder sted og hvad der ellers kommer til at ske i de følgende måneder.

Previous articleMusikalsk kønsrolleleg i Teater Nordkrafts WOYZECK
Next articleGadefestival i Næstved hylder dansende byrum