Oplev Aarhus Teaters magiske rum under fejringen af Dansk Teater 300 år

Museum for fremtiden - Sort/Hvid // Foto: Emilia Therese

Den 24. september, efter den officielle fejring af Dansk Teater 300 år, åbnes dørene til Aarhus Teater, hvor publikum kan udforske det smukke hus på egen hånd.

Dansk Teater i 300 år

Den 23. september 2022 er det 300 år siden, at der for første gang blev spillet teater på dansk. Jubilæet fejres landet over med en lang række arrangementer. På Aarhus Teater har de allerede været godt i gang med fejringen og i den kommende tid inviterer de derfor til endnu flere arrangementer for både børn og voksne.

Oplev teatermagien i løbet af et par timer i Aarhus Teaters 576 rum og læg ører til historier fra begge sider af scenetæppet.

Et overblik over Aarhus Teaters arrangementer

Teaterbygningen huser i anledningen af Dansk Teater 300 år flere aktiviteter, hvorfor du her får et overblik over nogle af de spændende arrangementer:

STÅ PÅ SCENEN

Når dørene til teatermagien åbnes, vil der være fælles velkomst ved teaterdirektør Trine Holm Thomsen og direktør Allan Aagaard. Aarhus Teaters kor synger for til fællessang efter velkomsten. Resten af dagen er der mulighed for at komme op på scenen og opleve, hvordan det er at stå i Erasmus Montanus’ scenografi samt tale med nogle af de medvirkende for og bagved scenen.

Hvor: Store Scene

MAGISKE RUNDVISNINGER

Der vil i løbet af dagen være mulighed for at komme på en lille magisk rundtur til Malersalen og Kostumeafdelingen oppe under loftet. Turen varer ca. 20 min.

Hvor: Buegangen

SKATTEJAGT FOR BØRN

Elskede du julekalderen Julefebers magiske verden? Så tag med de erfarne teaterpædagoger på skattejagt rundt på teatret og oplev teatermagien helt tæt på.

Hvor: Kampmannsalen

KOSTUMEUDSTILLINGEN

Kom helt tæt på gamle og nye kostumer, billeder og rekvisitter. Her kan du med fordel få stillet din historiske nysgerrighed hos teatrets historiker og arkivar, mens hun arbejder på den næste store teaterudstilling

Hvor: Otto Mønsted Salonen

EN INSPIRERENDE GALLAMIDDAG

Lad dig inspirere til din næste overdådige fest, når Café Hack dækker op til gallamiddag i lokalet nær kongelogen.

Hvor: Kongeværelset

MØD EN SKUESPILLER

Mød nogle af Aarhus Teaters ensemble skuespiller til en klassisk ’hatten rundt’, hvor publikum har mulighed for at stille spørgsmål til skuespillerne. Teatrets dygtige lys- og lydteknikere vil også give live-demonstrationer af betydningen af lys og lyd for en teaterforestilling.

Hvor: Scala

NÅR SKUESPILLERNE SKAL VÆRE EN ANDEN

Scenen er denne dag lavet til et åbent arbejdende værksted for sminke- og maskeafdelingen og rekvisitøren. Kom tæt på det fascinerende arbejde, når der skal produceres dele til de kommende forestillinger.

Hvor: Stiklingen

Erasmus Montanus // Foto: Emilia Therese/Montgomery Photo

Læs mere om Aarhus Teaters arrangementer og fejringen af Dansk Teater 300 år her

Previous articleMusik og klima i stærk forening hos Aalborg Kongres og Kultur Center
Next articleUnge operatalenter i Senesinos fodspor