Oplev Black Box Dance Company i et samarbejde med sydkoreanske dansere

Addiction. Foto: Black Box Dance Company.

Fra den 7. til 9. oktober kan man opleve den fysiske powerforestilling Addiction, når den tager på dansk turné efter premiere i Seoul ved International Dance Festival den 3. oktober. Addiction er lavet i et samarbejde mellem Black Box Dance Company og nogle af Sydkoreas dygtigste dansere. 

Det danske dansekompagni Black Box Dance Company har indledt et samarbejde og skabt forestillingen Addiction med tre koreanske dansere fra Korean Dance Abroad og koreografen Jung In Lee. Dette internationale, men ikke-europæiske samarbejde bliver af Black Box Dance Companys producer David C. Price karakteriseret som en enestående mulighed for udveksling og gensidig udvikling: ”Vores dansere tilegner sig ”nyt sprog” og vores publikum oplever noget, de ikke lige møder på de fleste danske scener.”

Addiction optræder de tre koreanske dansere med tre dansere fra Black Box Dance Company

”Forestillingen er inspireret af hanekamp og gambling. En tradition, der stadig har en fremtrædende rolle i den sydkoreanske kultur. Her repræsenteret af danserne i en fysisk kraftpræstation – råt, dyrisk og dødbringende”, fortæller David C. Price og fortsætter, ”Koreografien af Jung In Lee tager udgangspunkt i kampen og stræben efter at vinde og dermed opnå lykke og fremgang. Men i Addiction findes ingen vindere – kun længslen efter frihed og den ikke-materialistiske verden.”

En art Hunger Games gennem dans

Jung In Lee, koreografen bag forestillingen, er selv anerkendt danser og performer, som har turneret og imponeret verden over. David C. Price udtaler om arbejdet med Jung In Lee: ”Hendes tilgang og metode til dans og bevægelse giver hun nu videre til vores dygtige dansere, der har ædt det råt. (…) Det har resulteret i et vild fysisk powerforestilling, som er en fremstilling af alles trang til mere. Samfundet presser os til at ville have mere af alt, skulle mere, opnå mere. Danserne vil hver især have mere – og gerne mere af de andres. De udfordrer, intimiderer og kæmper mod hinanden. De kæmper sig til døden nær – og hvem der står til sidst, er ukendt ved hver start af forestillingen”.

Ifølge Price kan forestillingen anskues som en art Hunger Games fortolket gennem dans med en imponerende skønhed.

Addiction er den ene halvdel af et samlet værk. Den anden halvdel af værket hedder Skins og er en solo, der er danset og koreograferet af Jung In Lee selv. 

Addiction kan opleves på Knudsens i Holstebro den 7. oktober, på Syddjurs Teater den 8. oktober og på Katapult, Godsbanen i Aarhus den 9. oktober

Læs mere om forestillingen og bestil billetter her.

Previous articleTeaterleder Susanne Vognstrup gæster KulturHave på dk4
Next articleKLOKKEREN FRA NOTRE DAME forlænger igen spilleperioden