Oplev Bortførelsen fra seraillet i Aarhus Musikhus

Bortførelsen fra seraillet
Bortførelsen fra Seraillet opføres i Musikhuset i Aarhus fra den 21. februar. Foto: Theater Münster.

Prøverne på Mozarts opera Bortførelsen fra seraillet er i fuld gang i Aarhus.

Operaen får premiere i Musikhuset Aarhus den 21. februar og sendes derpå på Danmarksturné i løbet af foråret. Unge og studerende kan dog mod fremvisning af studiekort allerede overvære generalprøven. Den står i musikhuset den 20. februar klokken 12.00.

Nyskrevet dialog

Philipp Kochheim, operachef i  Den Jyske Opera, instruerer forestillingen, og har nyskrevet dialogen, så værket fra 1782 bliver ført frem i både tid og iscenesættelse.

Historien handler om den unge, engelske frøken Konstanze, tjenestepigen Blonde og tjeneren Pedrillo, der alle sidder fængslet i den mægtige Bassa Selims serial – kvindernes kvarter i et osmanisk palads. De tre blev taget til fange af pirater og solgt til Selim, der nu har kastet sin kærlighed på Konstanze.

Konstanzes forlovede, den fattige, lidenskabelige adelsmand Belmonte, forsøger sammen med Pedrillo at befri dem alle. Men spørgsmålet er om kvinderne virkelig vil undslippe? Eller om de har fundet noget i Orienten, som de aldrig havde drømt om før? Er det gamle harem i paladset blevet til et gyldent bur, som kan være svært at flygte fra?

Opera i tre akter

BORTFØRELSEN FRA SERAILLET er en opera i tre akter, og laves som en co-produktion mellem Theater Münster og Den Jyske Opera i de fire hovedpartier står et ungt, internationalt cast.

Danske Clara Thomsen og norske Lina Johnson spiller adelskvinden Konstanze. Over for hende synger og spiller tyske Alexander Geller og islandske Sven Hjörleifsson som Belmonte, der forsøger at befri sin forlovede fra Bassa Selim alias Christoph Gareisen’s fangenskab.

BORTFØRELSEN FRA SERAILLET opføres i i Musikhuset i Aarhus fra den 21. februar til den 29. februar.

Læs mere om Bortførelsen fra sereillet og bestil billetter her

 

Previous articleDyrk idoler og Boyband hits i Den sidste gud i Ardens kulturhus
Next articleSe det hårdkogte magt drama Mod til at dræbe på Teatret Møllen