Oplev Broadway- og West End-hittet COME FROM AWAY på Fredericia Musicalteater

Foto: Fredericia Musicalteater/Red Zone

Fredericia Musicalteater præsenterer den Tony-vindende Broadway-musical om en utrolig, men sand, historie fra 11. september 2001. Den eftertragtede musicalsucces COME FROM AWAY får danmarkspremiere på Fredericia Musicalteater d. 21. oktober 2022.

COME FROM AWAY er en gribende og prisbelønnet ny musical, der fortæller den utrolige, men virkelige historie om 7.000 flypassagerer fra hele verden, der måtte nødlande og indkvarteres i den lille by Gander på en klippeø ud for Canadas kyst 11. september 2001 efter terrorangrebene på World Trade Center og Pentagon.

Tony-vinder i Fredericia Musicalteaters helt egen opsætning

Historien om Gander er omdrejningspunktet for hitmusicalen, som siden 2015 har gået sin sejrsgang verden over – herunder på Broadway i New York og West End i London. Broadway-opsætningen vandt en Tony Award og blev nomineret til seks yderligere. Desuden modtog London-opsætningen hele fire Laurence Olivier Awards ud af i alt ni nomineringer.

Når COME FROM AWAY den 21. oktober har Danmarkspremiere på Fredericia Musicalteater, er det i teatrets helt egen opsætning.

COME FROM AWAY instrueres af den garvede instruktør Thomas Agerholm. Agerholm har ligeledes instrueret en vifte af ny tids absolut største danske musicalsucceser – herunder ”Klokkeren fra Notre Dame”, ”Shu-Bi-Dua The Musical”, ”Seebach” og ”The Bodyguard The Musical”.

En virkelig historie – med virkelige mennesker

Vi kender alle billederne fra d. 11. september 2001, hvor tre kaprede fly ramte henholdsvis World Trade Center og Pentagon, og et fjerde fly, der havde kurs mod Det Hvide Hus, styrtede ned på en mark i Pennsylvania.

Der gemmer sig imidlertid et væld af rørende, livsbekræftende og mindre kendte fortællinger, som udspillede sig i tiden før, under og efter den skæbnesvangre dag. En sådan fortælling er historien om den lille by Gander på den canadiske ø Newfoundland, der tog imod 7000 passagerer fra 38 omdirigerede fly. Ganders indbyggertal var imidlertid blot 9.000, så det var en ekstraordinær udfordring for byen at skulle huse de mange passagerer i fem dage, inden de igen kunne få lov at rejse. Denne historie er stort set ukendt og ikke fortalt før.

Bag COME FROM AWAY står det canadiske forfatter-komponist team Irene Sankoff og David Hein. De tog selv afsted til Gander for at kigge efter virkelige historier fra passagerer og lokale indbyggere, og mange af dem endte med at blive til karakterer i musicalen – endda med deres egne navne.

Bag om musicalen

COME FROM AWAY fik verdenspremiere i 2015 i La Jolla Playhouse i San Diego i USA og spillede herefter i Seattle, Washington D.C., Gander og Toronto inden den fik premiere i sin første store produktion på Broadway i 2017. Her fik forestillingen fantastiske anmeldelser og modtog hele syv Tony Awards-nomineringer inkl. ’Bedste Musical’ og vandt for ’Bedste Instruktør’.

I 2019 fik musicalen også premiere i West End i London, hvor den også blev en stor succes og modtog otte Laurence Olivier Awards og vandt for ’Bedste Nye Musical’. Den spiller fortsat begge steder og har siden også været produceret i bl.a. Australien, Irland, Sverige og snart i Argentina.

Holdet bag. Foto: Caya Sofie Schmidt Paulsen

COME FROM AWAY har danmarkspremiere på Fredericia Musicalteater d. 21. oktober 2022. Læs mere om forestillingen her.

Previous articleHer er modtagerne af Lauritzen-prisen 2022
Next articleMusik og klima i stærk forening hos Aalborg Kongres og Kultur Center