Oplev de nyeste tendenser indenfor scenekunst på Waves Festival

Cantabile 2's forestilling The Time Being 2.0. Foto: Waves Festival
The Time Being 2.0. er en af de mange sanselige forestillinger, der kan opleves på Waves Festival Foto: Waves Festival

Fra den 25.-31. august 2019 afholdes Waves Festival – den internationale festival for ny, original og eksperimenterende scenekunst.

Waves Festival er hele Vordingborgs scenekunstfestival, som i år skydes i gang med en åbningstale af nyudnævnte kulturminister Joy Mogensen.

Teatergruppen Cantabile 2 er egnsteater i Vordingborg og også arrangørerne bag festivalen. Derfor vil man først og fremmest kunne opleve publikumsinddragende Human Specific-forestillinger, da denne scenekunstgenre ligger Cantabile 2’s hjerte nært. Derudover byder festivalen på site-specific forestillinger, der kan opleves rundt omkring i byen samt dans i verdensklasse, nycirkus og komik fra alle verdenshjørner. Waves Festival har eksisteret siden 1987. Den første festival fandt sted i København, men siden 1991 har festivalen foregået i Vordingborg. 

Publikumsinddragende og sanselig scenekunst 

Festivalen består primært af forestillinger, der tager udgangspunkt og baserer sig på det visuelle og sanselige. Derfor er det fælles for forestillingerne, at de kan forstås uanset sprog og nationalitet. Festivalens program planlægges, så der er noget for folk i alle aldre. På programmet finder man bl.a. forestillingerne Bodies in the Dark og The Time Being 2.0.

I forestillingen Bodies in the Dark, bliver man invitereret til at opleve sig selv og andre, uden at synet straks kategoriserer og vurderer indtryk, når man berøves sin synssans.

Cantabile 2’s forestilling The Time Being 2.0 inviterer 30 deltagere til at dykke ned i mulige fremtidsscenarier gennem spil-lignende situationer. Som deltager vil man blive sat overfor tankevækkende valg baseret på de muligheder, som den nyeste teknologi tilbyder.

Gratis udendørsprogram

Waves Festival består ud over et stærkt internationalt indendørs program, også af et gratis udendørsprogram, der præsenterer forestillinger fra hele verden, som hele familien kan nyde i Vordingborgs gader, stræder, torve og Ruinterrænet. 

Der er bl.a. vandinstallationen Bains Publics hvor alle, der kommer forbi, kan lade sig synke ned i et af de forskellige kar og bassiner og nyde samværet med andre, der også kommer forbi det midlertidige offentlige bad udendørs, midt i Vordingborg.

Derudover vil man bl.a. også kunne opleve forestillingen Muljil helt gratis. Muljil er inspireret af livsfarlig dykning, som den udføres af kvinder fra Jeju Island, Korea, når de samler skaldyr på havets bund. I forestillingen danner fire store vandtanke ramme om fem performeres dans.

Særprogrammer rettet mod skoleelever og fagfolk

Waves Festival består desuden også af de to særprogrammer Skvulp! og Waves Xtra.

Skvulp! er Waves festivals særlige program for skoler. 21 forestillinger sendes ud i gymnastiksale og skolegårde i tre kommuner. Eleverne får derved mulighed for at møde international scenekunst i deres egen skole-hverdag. Udover Vordingborg er det Faxe og Lolland Kommune som festivalen har indgået et samarbejde med. Skvulp!-programmets kunstnere byder i år på: Murmuyo fra Chile, Duo Kaos fra Italien, Cirque Inextremiste fra Frankrig, Cie Ici’Bas fra Canada og Schweiz og Scarlattineteatro fra Italien.

Waves Xtra byder på et program, der er særligt rettet mod teaterprofessionelle, virksomheder, organisationer, studerende og forskere. Der vil bl.a. være mulighed for at deltage i forskellige dialoger, workshops og netværks- og videndelings-arrangementer. Waves Xtra arrangeres i et tæt samarbejde mellem Den Danske Scenekunstskole – Efter- og videreuddannelse og Udviklingsplatformen for Scenekunst og Waves FestivalDet kræver særlig tilmelding at deltage i Xtra-programmet og hele programmet afvikles på engelsk.

Læs meget mere om Waves Festival og udforsk programmet her.

Previous articleVinderne af Revyernes Revy 2019 er kåret
Next articleFar og datter spiller sammen i finurlig forestilling i Riddersalen