Oplev en langt fra klassisk Macbeth

FOTO @ Ingrid Bugge

Magt. Hævn. Begejstring. Humor. Skyld. De tunge Macbeth-temaer er stadig grundstenene, når Asterions Hus fra den 8.- 23. marts opfører Macbeth på Teaterøen. Men der er tale om en forestilling langt fra den klassiske.

Macbeth er tredje del af Asterions Hus forestillingstrilogi om kærligheden mellem mand og kvinde. Først var det Robin Hood. Siden fulgte Romeo & Julie om den unge og udfoldede kærlighed. Nu gælder det Macbeth om den modne kærlighed og magtbegæret.

Eksperimenterende teaterhus

Teaterproducenten Asterions Hus blev etableret i 2003. De er sidenhen blevet kendt for sine fysiske og eksperimenterende tolkninger af de store fortællinger – som f.eks. Iliaden og Romeo og Julie. Teatret har også de seneste år udviklet et stærkt internationalt netværk bl.a. gennem samarbejde med flere europæiske teatre i det EU-støttede store teaterprojekt ’Meeting the Odyssey’.

Nu publikum inviteres til at opleve Shakepeares Macbeth blive splittet til atomer i denne legende og sanselige forestilling, der er historien om magtkampen mellem et par og omverdenen. Macbeth og Lady Macbeth udfordrer konstant hinanden, mistror hinanden, stilles aldrig tilfredse og bliver ved med at gå over grænsen.

Alle sanser kommer i spil, når Peter Kirk og Tilde Knudsen indtager scenen som Macbeth og Lady Macbeth. Forestillingen er instrueret af Emil Hansen, der med sin særegne radikale vildskab vil føre kniven. Der er premiere på Macbeth 2.0. d. 8. marts på Teaterøen. Billetter kan købes her.

Previous articleDet er også koldt på Teatret Zeppelin – premiere på FROSTBRØDRE
Next articleBabyoperaen HjerteLyd besøger Gellerup