Oplev et ægte JULEEVENTYR om kærlighed, julestemning og en mavesur gnier

ET JULEEVENTYR
Nørrebro Teater forvandles til Charles Dickens juleklassiker i ET JULEEVENTYR. Foto: PR Foto.

Nørrebro Teater inviterer til en ægte klassiker i en helt ny version, når de opsætter Charles Dickens historie om Scrooge i ET JULEEVENTYR med Mette Horn i den altoverskyggende hovedrolle. Oplev en magisk og morsom fortælling om fællesskab og kærlighed.

Fredag den 29. november har Nørrebro Teater premiere på fortællingen om den mavesure gamle gnier, der hader jul. For Scrooge tænker kun på at tjene penge og har ikke andet end dyb foragt til overs for julestemning og familiehygge. Julenat får Scrooge besøg af et genfærd, og som om det ikke var nok, bliver han også hjemsøgt af tre juleånder. De giver ham en ordentlig lærestreg, da de tager ham med på tur til både fortiden, nutiden og fremtiden.

ET JULEEVENTYR er en historie lige til at komme i julestemning af.

Et fortryllende hold

I hovedrollen som den sure Scrooge ses skuespilleren Mette Horn. I forestillingens utallige andre roller kan bl.a. opleves Jesper Groth, Andreas Jebro, Asta Kamma August og Lila Nobel.

Patrick Barlow har dramatiseret den velkendte julefortælling A Christmas Carol i en ny version, som sættes i scene af instruktør Viktor Tjerneld. Franciska Zahle har skabt scenografien og kostumerne, Mårten K. Axelsson står bag lysdesignet, og Ida Jacobsen er kvinden bag lyden.

En ægte juleklassiker

A Christmas Carol blev udgivet i 1843 af forfatteren og socialkritikeren Charles Dickens. Fortællingen blev allerede dengang en klassiker, da den allerede året efter var blev udgivet i 13 udgaver. Siden er den blevet brugt på film, i teaterforestillinger, i operastykker og på andre medier.

A Christmas Carol blev skabt i en periode, hvor det britiske folk var i gang med at udforske sine juletraditioner. Fortællingen trak tråde til Dickens egen barndom og fra julehistorier fra andre forfattere. Disse moderne tendenser forsøgte han at fange i A Christmas Carol med succes, og derfor regnes Dickens også for at have haft indflydelse på nutidens juletraditioner som familiesammenkomster, julemad, dans, lege og hele højtidens festlige ånd.

ET JULEVENTYR kan opleves på Nørrebro Teater fra den 29. november 2019 til den 4. januar 2020.

Læs mere om forestillingen og bestil billetter her.

Previous articleKom til Danmarks største StorySlam på Teater Katapult
Next articleSe det nye afsnit af Teaternyheder på dk4