Oplev H.C. Andersens Nattergalen i papir

Nattergalen © Teatret Meklenborg

Den 2.-6. april kan man opleve H.C. Andersens eventyr Nattergalen som papirteater tilsat britisk electronica. Det sker, når Teatret Meklenborg i Kabinettet på Teater Katapult præsenterer det, de selv kalder for “en kammerkoncert i papir”.

Da papirteatret Teatret Meklenborg i efteråret spillede på Teater Katapults studioscene, Kabinettet, med forestillingen The Flood, var den sat til Peter Gabriels musik fortolket af Undertow.dk. Denne gang inkorporerer teatret også ikonisk musik i samspillet med papiret for at skabe et helstøbt univers.

H.C. Andersen og britisk electronica

Den kendte historie, eventyret om nattergalen ved den kinesiske kejsers hof omsættes i Teatret Meklenborgs udgave til et stykke kunsthåndværk i papir; en poetisk, dramatisk og musikalsk helhed, som en fin kammerkoncert.
Musikken til Nattergalen er af det engelske band Japan – deres berømmede livealbum fra 1983, Oil on Canvas. Bandet lagde ud som et glamrock-orkester, men skabte hen ad vejen et androgynt look, begyndte at inkorporere elektroniske elementer i deres musik og endte med at blive en indflydelsesrig faktor på den post-punkede new romantic-musikscene i starten af 1980’erne. Livepladen Oil on Canvas røg i 1983 op på den britiske hitliste som nr. 5.

Nattergalen spillede første gang på det daværende Svalegangens Dukketeater tilbage i 1995 og igen i 2005. Billetter til den nye opsætning kan købes her. Forestillingen anbefales til børn over 6 år.

Previous articleThe Phantom of the Opera runder 750.000 solgte billetter
Next articleIrina Kolesnikova trækker i fjerdragten på Det Ny Teater