Oplev Jane Austens ‘Pride and Prejudice’ på Krudttønden

Pride and Prejudice, Stolthed & fordom, Krudttønden, Copenhagen Theatre Circle, teater, Jane Austen, roman
FOTO: Matthew Macfadyen og Keira Knightley i filmen 'Pride and Prejudice' (2005) ©Scanpix

Jane Austens klassiske roman Pride and Prejudice kan opleves som teaterforestilling på Krudttønden i København fra den 18.-28. april. Teatergruppen Copenhagen Theatre Circle står bag forestillingen, der blev overført fra bog til scene af Jon Jory.

Pride and Prejudice er en kærlighedshistorie om den selvrådige Elizabeth Bennet, der møder den attraktive men arrogante Mr. Darcy. Da det går op for Elizabeth, at han har modarbejdet hendes søsters forhold til hans ven Mr. Bingley, er hun endnu mere opsat på, at han fortjener hendes afsky. Men intet er, hvad det synes at være, og romantiske forviklinger vender op og ned på alles liv.

Pride and Prejudice blev oprindeligt udgivet i 1813, og er sidenhen også blevet overført til filmlærredet, bl.a. i 2005 hvor Keira Knightley og Matthew Macfadyen spiller henholdsvis Elizabeth og Mr. Darcy i den fire gange Oscar-nominerede film af samme navn.

Copenhagen Theatre Circle er en engelsksproget gruppe af teater-entusiaster, der siden 1968 har leveret tre forestillinger på engelsk om året til det københavnske publikum. Pride and Prejudice er instrueret af Jens Blegaa, der tidligere har stået bag Copenhagen Theatre Circle’s opsætninger af ‘The Importance of Being Earnest’ og ‘Beyond Therapy’. Du kan læse mere og købe billetter her.

Previous article‘Hvid uskyld’ tester danskernes selvforståelse af kolonitiden
Next articleSKAM vender tilbage i efteråret