Oplev et poetisk samspil af klorvand, kroppe og korværk

Foto: Louise Herrche Serup

Fra 4.-6 juni kan værket CRAWL CRAWL CRAWL af CONVOI EXCEPTIONNEL opleves i svømmehallen på Idrætshøjskolen Aarhus. Her iscenesættes et nykomponeret værk, hvor klorvand, kroppe og kor smelter sammen i et poetisk samspil.

Forestil dig, at du mødes af den velkendte duft af klorvand. Varmen kan mærkes i dit ansigt, men lyden af badende gæster udebliver. Der er stille i vandet, mens du sætter dig ved bassinkanten sammen med resten af publikum. CRAWL CRAWL CRAWL er et iscenesat korværk, et studie af kroppe, der synger i vand, flydende i vægtløse sekvenser. Kroppe, der undersøger svømmehallens grundtone, mens de gransker velfærdsstatens paradokser.

Om værket

Jon R. Skulberg, som er kunstnerisk leder i Convoi Exceptionnel, går nye veje med dette politisk inspirerede værk, der favner Finansministeriets Ulighedsredegørelser og de bibelske klagesange som inspirationskilder. Værket bliver fremført af Aarhusianske Ensemble Edge.

Iscenesætter og scenograf Jon R. Skulberg fortæller om værket:

“I dette værk træder jeg på mange måder ud af mit vante gebet og bevæger mig ud i et politisk landskab og ser hvad der sker, når poesien bruges som greb til at behandle socialpolitik, her i kraft af flerstemmig korsang. Svømmehallen er for mig en form for arkitektonisk materialisering af velfærdsstaten, så dette rum danner en interessant ramme, hvori man kan benytte scenekunstens og musikkens virkemidler til at begribe emnet, som ellers primært diskuteres rationelt.”

CRAWL CRAWL CRAWL er en følsomhedsanalyse af ulighedens væsen. Sangerne er en flok, der søger efter en fælles røst, higende efter mening, tenderende til oprør. Med korets flerstemmighed udforskes den ubalance et klassesamfund skaber. En koreografisk repræsentation af tilværelsen, der belyser velfærdsstatens dysfunktionaliteter.

Kunstnere og skabelse i vand

Foto: Louise Herrche Serup

Værket er skabt i tæt samarbejde med komponist Lil Lacy, dirigent Mathias Skaarup Sørensen, designer Kit Wan og vokalensemblet ENSEMBLE EDGE. I påsken havde de prøver i Store sal på Bora Bora, hvor de øvede de koreografiske mønstre der skulle skabes i vandet. Arbejdet blev overført til svømmehallen, hvor komponisten bl.a. har arbejdet med undervandshøjtalere, så sangerne kan høre de andre under vandet og arbejdet med, hvordan lyd bevæger sig i vand. Det er ikke nogen let opgave at bringe et værk til live i en svømmehal.

CONVOI EXCEPTIONNEL er et scenekunstkompagni ledet af scenograf og iscenesætter JON R. SKULBERG. Han har et stærkt visuelt blik, hvor stemningsmættede billeder komponeres med kroppe, lyd og lys. Skulberg iscenesætter fordybende rum, der efterlader indtryk og aftryk.

le, der udfordrer konventionerne. I dette værk udfordrer de den syngende krop i vand i svømmehallens særlige akustik og arkitektur. Korets dirigent er MATHIAS SKAARUP SØRENSEN. 

LIL LACY komponerer korværket for de tolv sangere fra ENSEMBLE EDGE. Lacy er modtager af Sonnings talentpris hun udfordrer i dette værket den vertikalt stående klassiske sanger vi kender fra kirker, scener og koncertsale. 

KIT WAN er mode- og kostumedesigner fra Hongkong. Med tekstiler skaber han distinkte silhuetter, som skaber et fiktionelt og holistisk udtryk i kontrast til svømmehallens funktion og arkitektur. 

Oplev forestillingen i Aarhus fra 4.-6. juni kl. 22:00 Idrætshøjskolen Aarhus, Svømmehallen. Læs mere og køb dine billetter her.

Previous articleShakespeare i Ørstedsparken
Next articleHamletscenen præsenterer denne sommers SHAKESPEARE FESTIVAL på Kronborg