Oplev Scener fra et ægteskab på turné

Scener fra et ægteskab
Scener fra et ægteskab er på turné til 7. februar. Foto: Det Kongelige Teater.

Efter kæmpe succes på Det Kongelige Teater er forestillingen SCENER FRA ET ÆGTESKAB nu sendt på turné i Danmark.

Der slår derfor gnister på landets provinsscener, når Bergmans klassiker folder sig ud med Stine Stengade og Morten Kirkskov i rollerne, som det hårdt prøvede ægtepar.

Kønsrollerne er byttet om

Historien er den klassiske: Johan og Marianne bor skønt, er forældre til to søde børn og har begge et godt arbejde. De er tilsyneladende lykkelige. Men under overfladen ulmer en frustrerende higen efter ægte kærlighed – og i forhold til Bergmans originale værk er kønsrollerne byttet om. Nu er det Stine Stengades Marianne, der forlader Morten Kirkskovs Johan til for del for en yngre model.

SCENER FRA ET ÆGTESKAB havde urpremiere som miniserie på tv i 1973 og lagde gaderne øde. Tusinder af par styrtede til familierådgivning, og Bergman fik hemmeligt nummer.

Bergman sagde selv om manuskriptet: ”Det tog to en halv måned at skrive disse scener. Det tog et voksenliv at erfare dem«.

Publikum kan opleve det stridende ægtepar og den knivskarpe fremstilling af magtforholdet mellem kønnene på en Danmarks turné. Den begyndte den 14. Januar i Vejle og slutter den 7. februar i Holstebro.

Læs mere om hvor SCENER FRA ET ÆGTESKAB spiller og bestil billetter her

Previous articleArtbeat Prisen, Danmarks største kulturformidlingspris, uddeles for 8. gang.
Next articleMusicalen DEN SKALDEDE FRISØR er i lykkelige omstændigheder