Optakt til VM: Det Kongelige Teater spiller FODBOLD FODBOLD FODBOLD

Foto: Camilla Winther

Hvordan kan noget, man elsker så rent, være så beskidt? Som optakt til VM i Qatar spiller Det Kongelige Teater FODBOLD FODBOLD FODBOLD, en forestilling om verdens største sportsgren og dens betydning for de milliarder af mennesker, der ser og spiller fodbold.

Fodbold fodbold fodbold har premiere d. 22 september på Mellemgulvet i Skuespilhuset. Forestillingen er fortællingen om en fodboldkamp og de aspekter, der er forbundet med spillet.

Om forestillingen

Fodbold fodbold fodbold fortæller om en fodboldkamp og om de mennesker, der alle er forbundet af deres store passion for spillet. Garneret med fantasifulde klubsange og udfordrende fantilråb følger vi fodboldspillets mange deltagere før, under og efter en kamp – spillere, trænere, klubejere og ikke mindst de entusiastiske fans.

Der sættes også fokus på de problematikker, der omgiver verdens største sportsgren, og sætter de mange fans af sportsgrenen i et dilemma. De store sejre udfordres af den ordinære verdens krav om succes, indtjening og simpel overlevelse, ligesom VM i Qatar har flyttet fokus fra spillet på banen til spørgsmålet om etiske grænser, menneskerettigheder og de kommercielle kræfters magt over spillet. For hvordan kan man spille VM på et stadion, der har kostet utallige immigrantarbejdere livet?

Fodbold fodbold fodbold er nyskrevet dansk dramatik af Henrik Szklany. Forestillingen har premiere 22. septemberMellemgulvet i Skuespilhuset og spiller frem til 17. december. Fra 23. oktober til 19. november er forestillingen på danmarksturné.

Køb dine billetter til premieren her og læse mere om danmarksturnéens spillesteder her.

Previous articleAudioguidede lydvandringer igennem kulturens Frederiksberg
Next articleHenrik Køhler bliver ny teaterchef for Riddersalen