Oscarbelønnet kærlighedsfilm bliver opført som teater

Shakespeare in love, Østerbro Teater, Thure Lindhardt, Mille Lehfeldt, teater, kærlighed
FOTO: Thure Lindhardt og Mille Lehfeldt ©Per Morten Abrahamsen

På Østre Gasværk Teater iscenesættes den store kærlighedsfilm Shakespeare in Love fra 1998, der vandt hele 7 Oscars. Den vandt blandt andet for ‘Best Picture’, ‘Best Writing’ og ‘Best Costume Design’.

Handlingen udspiller sig i London i 1593. Den unge dramatiker William Shakespeare har på trods af skriveblokering skrevet stykket Romeo & Ethel. Til en prøve på stykket bliver William særligt begejstret skuespilleren Master Kent, som i virkeligheden er en adelsdame, Viola, i forklædning. William forelsker sig i Viola, men hun skal giftes væk. Her følger en stormfuld kærlighedsaffære, og William føler sig inspireret til at skrive som aldrig før.

Hovedrollerne i den romantiske fortælling er i filmen besat af Gwyneth Paltrow og Joseph Fiennes. I den danske teaterversion skal rollerne som William og Viola spilles af Thure Lindhardt og Mille Lehfeldt. Forestillingen bliver instrueret af Katrine Wiedemann, der også er instruktør i genopsætningen af ’Et Vintereventyr’.

Shakespeare in Love får premiere den 29. marts 2019 og vil blive opført under Østre Gasværk Teaters nyrenoverede kuppel. Du kan læse mere om forestillingen og købe billetter her.

På Østerbro Teater, der er en sammenlægning af Østre Gasværk Teater og Teater Republiques scener, kan man i næste sæson blandt andet opleve madteatret ’Babettes gæstebud’ og Aarhus Teaters anmelderroste forestilling ’Erasmus Montanus’.

Previous articleVirginia Woolf-klassiker åbner næste sæson på Betty Nansen Teatret
Next articleReumert-vindende forestilling om kvindekroppen er tilbage