Oscarnomineret drama får premiere på de skrå brædder

AN EDUCATION på Revolver på République. Foto: Østerbro Teater.

Fra den 10. januar til den 9. februar kan man rejse med tilbage til 60’ernes England, når AN EDUCATION får premiere på Revolver Teater Republique.

Forestillingen AN EDUCATION er baseret på den britiske dramafilm af samme navn fra 2010, som blev instrueret af Lone Scherfig og nomineret til tre Oscars.

Forestillingen byder på en forførende skildring af ungdommens drømme og længsler. Vi møder den betagende og skarpe 16-årige 12-talspige Jenny. Hun har store ambitioner og stiler direkte efter Oxford University. Men pludselig brager den charmerende og ældre Simon ind i hendes liv og giver konkurrence til bøgerne. Simon sælger hende drømmen om den ubekymrede tilværelse med cocktailkjoler, fester, smarte biler og ægte pariserstemning og slører Jennys evne til at træffe livsvigtige valg.

Publikum vil på lige fod med Jenny opleve at blive vildledt. Man vil mærke hendes fald, når illusionen i sidste ende brister.

AN EDUCATION stiller skarpt på tvetydigheden, der fylder, når man er på grænsen mellem barn og voksen: Hvem har magten og ansvaret for kærlighedsrelationen, hvad indebærer den, og hvornår er man gammel nok til at passe på sig selv? Det er en smuk og sanselig fortælling om forelskelsens rus, når man er ung og skrøbelig.

Holdet på og bag scenen

På scenen kan opleves de tre skuespillerinder Marie Dalsgaard, Nanna Finding Koppel og Mathilde Arcel Fock (skuespilstuderende ved Den Danske Scenekunstskole i København). Forestillingens instruktør er Anna Balslev, som også har stået for at bearbejde Lynn Barbers roman til det sceniske manuskript. Karin Gille har skabt scenografien og stået for kostumedesign.

Forestillingen anbefales ikke til publikum under 13 år.

AN EDUCATION spiller på Revolver Republique fra den 10. januar til den 9. februar.

Læs mere om forestillingen og køb billet her.

Previous articleVækstlaget fejres med QuongaFest på Teater Katapult
Next articleFredericia Teater som Danmarks mest ambitiøse kulturinstitution