Paolo Carignani ny gæste chefdirigent i Det Kongelige Kapel 21/22. Foto: Det Kongelige Teater.

Italienske Paolo Carignani er et kendt ansigt på Det Kongelige Teater og har allerede dirigeret Det Kongelige Kapel ved flere lejligheder. Fra sæsonen 2021/22 og tre år frem er han chef gæstedirigent for Det Kongelige Kapel.

Anerkendt dirigent især i det italienske repertoire

“Paolo har høstet stor anerkendelse som dirigent på Det Kongelige Teater igennem flere år. For nylig i forbindelse med opsætninger af Verdis operar Simon Boccanegra og Trubaduren. Vi ser frem mod at forstærke vores relation til Paolo, der er en vidunderlig dirigent og musiker især i det italienske repertoire, der er en så central del af vores kunstneriske vision,” fortæller operachef John Fulljames.

Paolo Carignani kan opleves som dirigent til Operaens nye opsætning af Madame Butterfly, der har premiere den 30. januar 2021.

Paolo er fra Milano, hvor han dimitterede fra Guiseppe Verdi Konservatoriet i komposition, klaver og orgel. Han har dirigeret i mange italienske operahuse og flere af de mest prestigefulde internationale huse som Staatsoper Wien, The Met i New York, Bayerischers Staatsoper, Berlin Staatsoper og Deutsche Oper Berlin.

Hans symfoniske repertoire har ført til samarbejde med Munich Philharmonic, Detroit Symphony Orchestra, Nederlands Radio Symphony Orchestraotheburg og mange andre.

Tidligere musikchef for operahuset i Frankfurt

Fra 1999 til 2008 var Paolo Carignani musikchef for operahuset i Frankfurt am Main. Han har dirigeret alt lige fra Mozart til Belcanto, og fra Verdi til Verismen.

I 2018/19 debuterede han på Teatro alla Scala i ne ny produktion af Ali Baba e i 40 ladroni, ved Bolshoi Teatret i Un ballo in maschera.

Tidligere artikelStig Rossen juler igen i 2021
Næste artikelNyslåede riddere af Dannebrog