Peaky Blinders
FOTO: Joe Cole, Cillan Murphy & Paul Andersen ©Scanpix

Paul Anderson, som senest er kendt fra serien ’Peaky Blinders’ får hovedrolle i Moliéres klassiske komedie Tartuffe, og det bliver hans første West End-optræden.

West Ends nyfortolkning handler om den bedrageriske Tartuffe, som er en radikal amerikansk evangelist. Hans mission er at udrydde den rige forretningsmand Orgon i Hollywood for at overtage alle hans rigdomme.

Ud over at have spillet Arthur Shelby i ’Peaky Blinders’ har Anderson medvirket i ’The Revenant’, ’In the Heart of the Sea’ og ’Sherlock Holmes: A Game of Shadows’. Han vil desuden spille med i Leonardo DiCaprios kommende film ’Robin Hood’ senere på året.

I forestillingen skal Anderson som Tartuffe spille side om side med den franske skuespiller Audrey Fleurot, som blandt andet har medvirket i den prisvindende film ’De Urørlige’. Fleurot har rollen som Orgons kone, Elmire, der har svært ved at stå for Tartuffes charme.

Adaptionen af Moliére-klassikeren bliver instrueret af Christopher Hampton, der vandt en Oscar for ‘Bedste Manuskript’ på filmen ‘Farlige Forbindelser’ fra 1988. Tartuffe har premiere på Theatre Royal Haymarket den 25. maj.